Aktuellt

Välkommen till seminarium

Tema hälsoinnovations seminarieserie

Den 2 november 2016 går startskottet för Tema hälsoinnovations seminarieserie som belyser samhällets hälsoutmaningar ur ett forskningsperspektiv. Under hösten och våren kommer seminarieserien att lyfta frågor om bland annat sociala medier som drivkraft för hälsa, äldres självständighet, etik inom välfärdsteknik och mycket mer.

Ulf Aagerup är universitetslektor på Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Hans avhandling handlar om varumärkesassociationer och om hur kunder använder sig av varumärken för att identifiera sig själva. Under seminariet kommer han att föra en diskussion om hur sociala medier används för att driva individens hälsa i en allt mer medialiserad värld. 

Ingen anmälan krävs.

Läs mer om seminarieserien här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

SONY MOBILE – Tracking

SONY MOBILE – Tracking

Välkommen till presentation av SONY MOBILE – Tracking den 8 november kl. 10.30–12.00. Kaffe serveras från kl. 10.00 på Hälsoteknikcentrum Halland, Högskolan i Halmstad. Här diskuteras inomhuspositionering av utrustning, personal och patienter – resultat av ett Vinnovaprojekt på akutmottagningen i Lund.

Anmäl dig här.

 

Halländsk hälsoinnovation på agendan

First Health Innovation Day samlade deltagare från hela Halland för att tillsammans diskutera och inspirera kring ämnena hälsoinnovation, begreppet smart ur ett teknikperspektiv och etik.

Läs artikeln.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Hälsoteknikalliansens utvecklingsstipendium 2016

Vinnarna av Hälsoteknikalliansens stipendie 2016

 

Första vinnarna korade

Vid Utexpo delades det första utvecklingsstipendiet från Hälsoteknikalliansen ut och tre lyckliga vinnarprojekt tog emot priset på 10 000 kronor. Se vinnarna här.

 

Välkommen ut - Outdoor Office har öppnat

Solljuset, den friska luften och miljöombytet ger positiva effekter på välbefinnande och humör samt ökar din kreativa förmåga.

Outdoor Office har skapat fyra mötesplatser och tre mötesslingor utomhus som gör det möjligt för dig att ta ett promenadmöte eller ett möte utomhus. Använd en whiteboardtavla och planera upp sommarens och höstens aktiviteter eller diskutera utformningen av ditt senaste projekt.

Läs mer om Outdoor Office här.

 

Samverkansparter i EU-projektet HICube Behovsorienterad hälsoinnovationsarena

 

Hälsoteknikcentrum Halland är ett samarbete mellan Region Halland, de halländska kommunerna, Högskolan i Halmstad och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

 

Hälsoteknikcentrum Halland

HICube Behovsorienterad hälsoinnovationsarena är ett samverkansprojekt som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Högskolan i Halmstad, Region Halland och de halländska kommunerna. Detta EU-projekt ligger inom ramen för Hälsoteknikcentrum Halland (HCH). Läs mer

HCH är en hälsoinnovationsarena och en projektverkstad som ska hjälpa idébärare genom att samla kunskap och kompetens från samverkansparter det vill säga Högskolan i Halmstad, Region Halland samt de halländska kommunerna.

 

HCH som hälsoinnovationsarena

Hälsoteknikcentrum Halland söker alltid efter nya idéer som kan lyfta och utveckla framtidens vård och omsorg. Inom ramarna för EU-projektet HICube Behovsorienterad hälsoinnovationsarena strävar vi efter att vara en naturlig mötesplats för näringsliv, akademi och offentlig sektor. Tillsammans ska vi med våra samverkansparter arbeta för att stärka innovationskraften i Halland.

Har du en idé? Klicka här

Förverkliga din idé med oss på Hälsoteknikcentrum! Klicka här för att kontakta oss.

Följ oss på våra sociala medier, Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Twitterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Följ oss på sociala medier:

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Twitterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Hälsoteknikcentrum Halland  |  Box 823  |  301 18  Halmstad  |  Besöksadress: Kristian IV:s väg 3, hus C