Sommardesignkontor 2012

Sommardesignkontoret i Halmstad 2012 är placerat på Hälsoteknikcentrum Halland. Tio studenter från olika högskolor och universitet i Sverige kommer att jobba här under sommaren.

Sommardesignkontoret drivs av SVID (Stiftelsen Svensk Industridesign) och finns i år på åtta olika platser i Sverige.

Halmstad är ett av de sex kontor som har hälsotema och studenterna här kommer att ta sig an uppdrag på en mängd hälsorelaterade områden, för att hitta kreativa och nya lösningar på problem kopplade till hälso- och sjukvården och människors hälsa.

Uppdragsgivarna är: Accesia, Clas Ohlson AB, Decon Wheel, FABO (Falkenberg Bostad), Fiberfloat, Getinge Sterilization AB, Laholms kommun, Laholms vårdcentral Centrum och Pick´n Go.

Uppdragen handlar bland annat om varumärkesutveckling, utveckling av säljlösningar, utomhusmiljöer och tjänste- och produktutveckling inom hälsosektorn.

Vad är Sommardesignkontoret?


Varje år samlar Sommardesignkontoret studenter från högskolor och universitet för att under sju intensiva sommarveckor arbeta med vitt skilda uppdrag.

Arbetssättet är problembaserat och man tar sin utgångspunkt i "slutanvändarens behov". Ett Sommardesignkontor består av studenter med olika akademisk bakgrund - allt från klassiska designutbildningar (industridesign, grafisk design, inredning, arkitektur och landskapsarkitektur) till ingenjörer och ekonomistudenter.

Varje kontor har en lokal projektledare och en erfaren designer som handledare. Resultatet blir idébaserade lösningar som uppdragsgivaren kan utveckla.

Kontakt
Emma Börjesson
Projektkoordinator
Mobil 0703-21 81 31
Skicka e-post till Emma
Sidan uppdaterad 2012-06-12
Hälsoteknikcentrum Halland  |  Box 823  |  301 18  Halmstad  |  Besöksadress: Kristian IV:s väg 3, hus C