Nyheter med RSS

Nu kan du ta emot RSS-strömmar från Hälsoteknikcentrum Halland och alltid hålla dig uppdaterad. RSS gör det möjligt för dig att prenumerera på kortfattade nyheter som levereras till dig automatiskt utan att du behöver surfa runt på olika webbplatser för att leta upp informationen.
För att komma åt våra nyhetsrubriker i RSS-format behöver du ett särskilt program eller tillgång till en speciell webbplats som hämtar informationen från vår RSS-källa. Programmen kan också meddela när en ny artikel publicerats. På det viset håller du dig alltid uppdaterad.

Hur får jag tillgång till nyheter via RSS?


Det enklast sättet är att ladda ner och installera en RSS-läsare - ett program som kan hämta nyheter som RSS. Flertalet program är gratis och fungerar på en vanlig PC eller Mac. Vissa webbläsare kan också hantera RSS, till exempel: Mozilla Firefoxlänk till annan webbplats och Internet Explorer 7.länk till annan webbplats När programmet är installerat registrerar du i detta adresserna till de RSS-kanaler du vill följa.

Länkar till vanliga RSS-läsare som du kan ladda ned:


För Windows finns FeedReader
http://www.feedreader.com  länk till annan webbplats
För Mac OS X finns Net News Wire
http://ranchero.com/netnewswire/  länk till annan webbplats
För Linux finns Straw
http://www.gnome.org/projects/straw/ länk till annan webbplats

En plattformsoberoende RSS-läsare är Google Readerlänk till annan webbplats som du kan använda direkt i din webbläsare. Den kräver att du har ett Google-konto. Utöver dessa stödjer ett flertal av dagens e-postklienter import av nyheter från RSS-källor.

Sidan uppdaterad 2010-03-25
Hälsoteknikcentrum Halland  |  Box 823  |  301 18  Halmstad  |  Besöksadress: Kristian IV:s väg 3, hus C