Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-05-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Examensansökan – så här gör du

Här hittar du information om examensansökan, ansökan om legitimation samt beställning av broscher för studenter på Sjuksköterskeprogrammet termin 6.

För att få din sjuksköterskeexamen måste du ansöka om examensbevis i Studentladok under fliken "Examen och bevis". Du kan även ansöka om en filosofie kandidatexamen i omvårdnad.

För att du ska kunna få ditt examensbevis så fort som möjligt bör du ansöka om det när resultatet på din sista kurs finns registrerat i Studentladok. Observera att du måste ha med exakt 180 hp i din ansökan. Om du ansöker om examensbevis innan alla poäng finns registrerade eller om du tar med för många poäng kommer handläggningen av din ansökan att ta längre tid.

Examensbeviset skickas till din folkbokföringsadress. Kontrollera därför din adress och ändra den vid behov i samband med ansökan i Studentladok.

Du ansöker om legitimation hos Socialstyrelsen. Först när du har fått ditt examensbevis från Högskolan kan du ansöka om din legitimation. Anvisningar för en fullständig ansökan finns på Socialstyrelsens webbplats: www.socialstyrelsen.selänk till annan webbplats.

Beställning av sjuksköterskebroscher ska göras i god tid och beställs av klassen själv från:
Sporrong AB
www.sporrong.se
länk till annan webbplats
Telefon: 08-446 54 50
E-post: info@sporrong.se

Sidan uppdaterad 2018-05-21