Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-06-17. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-06-17

CERES nyhetsbrev

Nyhetsbrevet semesterstänger nu och återkommer efter sommaren. I höst händer det mycket, några saker berättar vi om i det här nyhetsbrevet. Särskilt vill vi göra er uppmärksamma på CERES-dagen den 8 september. Tills dess hoppas vi att Ni allesammans får en riktigt trevlig sommar!

CERES-dag


Tisdagen den 8 september håller vi CERES-dag. Du är välkommen till oss och få ta del av pågående projekt och redovisning av resultat, se demonstrationer av bland annat trafiksäkerhetssystem och lyssna till intressanta föredrag. Gör en notering i kalendern så återkommer vi!

Viktigt hälsoteknikprojekt


Området hälsoteknik har länge intresserat CERES. Behoven är stora och många av de tekniker CERES arbetar med kan bidra till att skapa bättre produkter och tjänster. För ett par månader sedan stod det klart att Region Halland och EU's strukturfonder finansierar ett stort projekt där forskare, företag, kommuner, landsting och användare kan samarbeta inom hälsoteknikområdet.
>>Läs mer

Jerker Bengtsson - nybliven doktor


Det talas allt mer om flerkärninga processorer, anledningen är enkel säger Jerker Bengtsson nybliven doktor vid CERES. - Om man arbetar med parallella dataflöden i stället för att arbeta sekventiellt och ta en sak i taget går det mycket fortare.
Läs mer om hur Jerker arbetat med modeller och metoder för programmera de nya processorerna.

Inbyggda system för ridsporten


Free2move AB, Hylte Ryttarförening, Laholmsortens Ryttarförening och Högskolan i Halmstad har fått medel från Vinnova för att ta fram en demonstrator för en kommunikationsutrustning till ryttare. -Kraven är mycket speciella säger Pelle Wiberg, en tuff och rörlig miljö där det finns önskemål om en rad tekniska lösningar som gör ridsporten både trevligare och säkrare.
>>Läs mer

Annette och Yan har licentierat


Den 28 maj hölls licentiatseminarium för Annette Böhm som presenterade sitt arbete "Real-Time Communication Support for Cooperative Traffic Safety Applications." Opponent var Dr Christer Åhlund, Luleå tekniska universitet.
Den 5 juni licentierade Yan Wang med sitt arbete "A Language-Based Approach to Protocol Stack Implementation in Embedded Systems". Opponent var Professor Björn Lisper, Mälardalens högskola
KK-stiftelsen
Trafiksäkerhetsforskare

Trafiksäkerhetsforskare

Forskare och praktiker

Forskare och praktiker

Jerker - ny CERES-doktor

Jerker - ny CERES-doktor

Snart med radio?

Snart med radio?

Yan och Annette

Yan och Annette

Sidan uppdaterad 2009-06-17