Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-12-17. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-12-17

CERES nyhetsbrev

Så var det dags för årets sista nyhetsbrev från CERES, vi kommer förstås tillbaka med fler nyheter efter årsskiftet. I nästa nummer kommer du bland annat att kunna läsa mer om mikrotrådar. En teknik som det säkert kommer att höras mer om.
Vi vill förstås också önska Er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Dags för disputation!


Den 19 december försvarar Urban Bilstrup sin doktorsavhandling "Bluetooth and Wireless Multihop Networks in Industrial Communication Systems". -En stor utmaning vid trådlös kommunikation i industriella tillämpningar, är att vi inte har människan med på samma sätt i systemet. Människor är otroligt komptenta på att rätta till fel. Utan den mänskliga förmågan i systemet måste vi förlita oss på att tekniken klarar de här problemen på egen hand, säger Urban. Kom till hans disputation!
>>Läs mer

Elisabeth Uhlemann får VINNOVA-finansiering för strategiskt samarbete och meritering


Elisabeth Uhlemann, doktor i Trådlös kommunikation, får två miljoner från VINNOVA för att under tre år arbeta med strategisk, industrinära forskning och sin egen vetenskapliga meritering. Satsningen från VINNOVA är dessutom inledningen på ett viktigt samarbete mellan CERES och Mälardalen Research and Technology Centre, vid Mälardalens högskola, samt deras industriella partners.
>>Läs mer

Första pris till CERES-doktorand


Björn Nilsson, småföretagsdoktorand vid Free2move och knuten till CERES har vunnit ett hedrande pris i tävlingen RFID Nordic Stipendiet. Priset delades ut på Tekniska Mässan och det var för Björns arbete kring energiförbrukningen i aktiva RFID-taggar han belönades. - I framtiden kan vi räkna med att ha system som kan vara aktiva betydligt längre tid, säger Björn.
>> Läs mer!

Två licentiater


Kristina Kunert försvarade den 11 december sin licentiatavhandling "Fibre-Optic AWG Networks Supporting Real-Time Communication in High-Performance Embedded Systems". Zain-Ul-Abdin försvarar den 18 decenber sin licentiatavhandling "High-Level Programming of Coarse-Grained Reconfigurable Architectures".

teknIQInnovation slutfört


Forskning som strategisk resurs för mindre hälsoteknikföretag som vill utveckla produkter och tjänster, har stått i fokus för teknIQInnovation-projektet. Här har högskolan arbetat aktivt med att söka forskningsfrågor i företagen och sedan har man arbetat tillsammans med företagen för att lösa dem. Ett spännande projekt som visar på ett annat sätt att engagera mindre företag i forskningen, men inte bara företagen tjänar på arbetet. För högskolan har arbetet också varit både positivt och givande.
>> Läs mer

Ny Teknik skriver om HMS Networks och Phoniro


Med 160 anställda och 270 miljoner i omsättning är MHS Networks inte bara Hallands största elektronikföretag, det är också en av Halmstads största arbetsgivare. Den spännande historien började för 20 år sedan som ett examensarbete på högskolan. Läs Nicolas Hassbjers intressanta berättelse på Ny Tekniklänk till annan webbplats.
   
En annan fascinerande företagshistoria är den om Phoniro AB, som ett ganska nystartat företag håller man som bäst på att leverera de första systemen till kommuner runt om i Sverige. Läs i Ny Teknik om Phoniros lösning länk till annan webbplatsför att minimera den resurskrävande nyckelhanteringen inom hemtjänsten.
Industrinära forskare

Industrinära forskare

Nya möjligheter för Elisabeth

Nya möjligheter för Elisabeth

Björn tog hem förstapris

Björn tog hem förstapris

Sidan uppdaterad 2008-12-17