Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-09-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Om ECH

Elektronikcentrum i Halmstad (ECH) invigdes i september 2015. Det är en innovationsarena skapad av Högskolan i Halmstad i samarbete med regionens näringsliv och ett kluster av företag kallade "framtidens elektronik i Halmstad". Huvudpartners i satsningen är AES Nordic AB, Harry Sjögren, HMS Industrial Networks AB och NIBE Energy Systems. 

Innovationsarena

ECH erbjuder resurser i form av elektroniklaboratorium och EMC-testanläggning. ECH är en mötesplats med välutvecklade laborativa miljöer som främjar innovation, utbildning och forskning inom området elektronik. Forskningen fokuserar på inbyggda system och hårdvara för internet of things (IoT) med särskild betoning på

  • Future building practice
  • Low power design
  • Remote sensing
  • System integration and
  • Electromagnetic compatibility (EMC)

För framtidens elektronik i Halmstad

Genom elektroniknätverket “För framtidens elektronik i Halmstad” samlas företag, akademi och forskningsinstitut tillsammans med kommun, region samt branschföreningarna Svensk Elektronik och Halmstads Elektronikförening. Tillsammans skapar vi resurser och utvecklar kompetens- och forskningssamarbeten som lyfter området och även syftar till att öka intresse och kunskap om elektronik i allmänhet. Detta är av yttersta vikt för att kunna möta industrins kompetensbehov nu och i framtiden.

Den vita ECH-byggnaden är ett tydligt landmärke på Högskolans campus. Bild: ANDERS ANDERSSON

Vill du veta mer om ECH?

Läs mer i de två broschyren nedan – ladda ner eller läs direkt på skärmen.

Sidan uppdaterad 2017-09-13