Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-07-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Arbetsplatsförlagd utbildning (AFU) 15 hp

Studerar du på programmen Data-, Elektro- eller Mekatronikingenjör alternativt Civilingenjör i datateknik? Då har du möjlighet att söka Arbetsplatsförlagd utbildning (AFU) 15 hp.

Arbetsplatsförlagd utbildning innebär att du förlägger en del av din studietid på en arbetsplats. Kursen syftar bland annat till att fördjupa dina kunskaper genom att tillämpa teoretiska kunskaper från det program du läser och utföra praktiskt arbetet i form av projekt på arbetsplatsen. Mer information finns att ladda ner som pdf nedan.

Högskolan samarbetar med många företag kring AFU. Besök gärna företagens webbplatser för mer information eller ladda ner respektive företagspresentation som riktar sig till Högskolans studenter. Länkar finns i högerspalten.

Här kan du se Svenskt Näringslivs film om AFU:
Högskolan i Halmstad bäst på samverkanlänk till annan webbplats


Rania Sanbar, Adam Palmkvist och Staffan Johansson har genomfört AFU hos olika företag. Läs om  deras erfarenheter från kursen här: Påverka din karriär

 

Ansök om AFU

Data-, elektro- och mekatronikstudenter kan söka AFU, liksom civilingenjörsstudenter i Datateknik. Använd ansökningsblanketten som finns att ladda ner och komplettera med personligt brev/CV. Ansökan görs  till nicolina.mansson@hh.se. OBS, det är viktigt att du anger dina kontaktuppgifter och vilket/vilka företag du vill söka till. 

Hitta gärna företag själv

Det är bra om du som student själv hittar företag som vill ta emot studenter för AFU. När du har haft kontakt med företaget, hör av dig till Stella Erlandsson. Hon säkerställer att verksamheten ligger i linje med utbildningen, informerar företaget om hur vi arbetar med AFU och går igenom praktiska detaljer.

Administrativ information
Kursplan (pdf)länk till annan webbplats

 

Kurstid:

Individuell planering

Kurskod:

DT4001

Kursen ingår i:

Fristående kurs.

 

 

Sidan uppdaterad 2018-07-05