Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-03-07. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Kvinna vid svart vägg som det står skrivet på: brainstorm wall

Bild: JOACHIM BRINK

Kreativitet

Kreativitet är ett av de prioriterade områdena på Digitalt laborativt centrum.

Hela DLC är en tillåtande miljö där vi prövar och lär oss samtidigt som vi arbetar. Här finns tillfälle att testa så att det blir rätt – men det finns också utrymme för att göra fel.

Real classroom lab

I projektet Real classroom lablänk till annan webbplats erbjuder Valhallaskolan, Söndrumsskolan, Kattegattgymnasiet och Högskolan i Halmstad testmiljöer i klassrummen för företag, vilket ska bidra till ökad digital kompetens i skolan. För att lyckas Skolverket rekommenderar att skolan involverar näringslivet för att lyckas med digitalisering i skolan. Det görs inom Real classroom lab genom att bjuda in företag som kan utveckla produkter och tjänster som ger förstärkt digital kompetens i skolan i våra testmiljöer. Vid projektets slut ska fyra testmiljöer vara igång och fungera som en mötesplats mellan skola och näringsliv. Syftet är att öka den digitala kompetensen i skolan enligt läroplanen . Digitalt laborativt centrum på Högskolan i Halmstad har den första testmiljön som står klar idag. Real classroom lab är ett tvåårigt projekt finansierat av Vinnovalänk till annan webbplats .

Kontakt: Håkan Cajander, Kristiina Wollentz, Björn Sjöden
Mer information om Real classromm lab hos Halmstads kommun.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


 

Per och en robot tittar på varandra

Tänka tillsammans med roboten Dash. Bild: ANDERS ANDERSSON

Sidan uppdaterad 2018-03-07