Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-06-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Kurs- och ämnesstudier utomlands

Högskolan i Halmstad har avtal med partneruniversitet över hela världen. En del avtal är öppna för alla studenter vid Högskolan, läs om Högskolans utbytesavtal.

Lärarutbildningen har utöver detta avtal med University of Waikato (Nya Zeeland), VIA University i Silkeborg (Danmark), Högskolan i Telemark (Norge) och Åbo Akademi (Finland). Vi planerar även att sluta samverkansavtal med Monastic Education Mandalay (Myanmar) och Makerere University (Uganda).


Hur söker jag?


  1. Gör en intresseanmälan i god tid.

  2. Samla information här på Globala lärarens webbplats och på de länkar som finns, och invänta sedan att den internationella koordinatorn på lärarutbildningen, Olov Andreasson, kontaktar dig.

  3. Därefter kontaktar du berörda personer på lärarutbildningen och kompletterar ditt förankringsdokumentPDF (pdf, 361.4 kB).

  4. Boka ett möte med internationella koordinatorn på lärarutbildningen för fortsatt planering av din vistelse utomlands.

  5. Efter att du har fått ett godkännande av den internationella koordinatorn gör du en ansökan. Om du vill läsa på universitet inom Europa är deadline den 15 april för utresa på höstterminen repsektive den 15 oktober för utresa på vårterminen. Du blir sen kontaktad av den internationella koordinatorn för beslut och eventuell fortsatt planering.

  6. Om du vill läsa på universitet utanför Europa är deadliine den 15 februari för utresa på höstterminen repsektive den 1 september för utresa på vårterminen. Du blir sen kontaktad av Högskolans internationella sekreterare för beslut och eventuell fortsatt planering.

Mer information om hur ansökan går till hittar du på Högskolans centrala ansökningssida.

Erasmus

Om du väljer att studera eller praktisera i Europa genom ett av Högskolans utbytesavtal kan du ansöka om Erasmusstipendiet. Stipendiet söks hos Internationella avdelningen. Mer information om Erasmus hittar du härlänk till annan webbplats.

Sista ansökningsdag för stipendiet för höstterminen är 15 juni och för vårterminen 1 december.

Sidan uppdaterad 2017-06-29