Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-05-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Projektarbete och examensarbete utomlands

En del av dina studier består av att göra projektarbeten eller examensarbeten. Du kan välja att göra delar av dessa arbeten utomlands. Det kan då vara i form av att samla material eller göra undersökningar.

Kontakta den ansvariga för ditt projektarbete eller examensarbete för att diskutera ditt intresse av ett internationellt perspektiv.

Hur söker jag?

  1. Gör en intresseanmälan i god tid.

  2. Samla information här på webbplatsen och via de länkar som finns, och invänta sedan att den internationella koordinatorn vid akademin, Olov Andreasson, kontaktar dig.

  3. Därefter kontaktar du berörda personer på utbildningen och kompletterar ett förankringsdokument.

  4. Boka ett möte med internationella koordinatorn på akademin för fortsatt planering av din vistelse utomlands.

  5. Efter att du har fått ett godkännande gör du en ansökan tillsammans med den internationella koordinatorn.

  6. Internationella koordinatorn kontaktar dig för beslut och eventuell fortsatt planering.

MFS – Minor Fields Studies

MFS står för Minor Field Studies och är ett Sida-finansierat program som ger studenter på universitet och högskolor möjlighet att åka till ett utvecklingsland för att samla in material till sin uppsats eller sitt examensarbete för en kandidat-, magister eller masterexamen. Syftet med MFS-programmet är att ge studenter möjlighet att inhämta kunskap och utvecklingsländer och utvecklingsfrågor samt att främja internationaliseringen.

Stipendiet är på 27 000 kronor per student.

Som student på Högskolan i Halmstad har du möjlighet att ansöka om ett MFS stipendium. Mer information om MFS-stipendier.

Sidan uppdaterad 2018-05-24