Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-06-08. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Manus vid guidning

Nedan finner du lite kort information om Högskolan i Halmstad. Se bilaga till höger för komplett manus.

Högskolan är känd för sitt rika utbildningsutbud och små studentgrupper. Också forskningen är framstående och internationellt välrenommerad.

1983 inrättas Högskolan i Halmstad som statlig högskola och firar 2013 sitt 30 års jubileum. Det finns fyra akademier på lärosätet.    

Antalet fast anställda är 581. Vi har 5 113 helårsstudenter.

Vi har även 700 internationella studenter som kommer ifrån hela världen. Finns ca 40 kandidatprogram. Mest känt är kanske U-programmet som var ett av de första i sitt slag i Sverige och som har varit mycket populärt under åren. Förutom program finns det ett stort antal kurser 200. Allt från nybörjarkurser, halvtids studier, distans, sommarkurser och magisterutbildningar.

Baertlingssalen är Högskolans största sal med 270-285 sittplatser. Lokalen används vid större möten, konferenser och föreläsningar.

Lokalerna i hus R togs över 1998. Tidigare tillhörde de Dormer Tools som tillverkar stålverktyg och ligger kvar bredvid. Är i dag en del av Sandviken koncernen. Italienaren Leo Papini är arkitekten som gjorde om industrilokalerna till undervisningslokalerna och han har gjort tegelrelieferna på väggarna. Teglet kommer från Danmark.

Kåren är ett fristående bolag, de tillhör inte Högskolan. Kåren ser till att det finns studenter i samtliga beredande och beslutande organ inom Högskolan.

Idrottshallen togs i bruk i sep 2006. Här finns inskjutbara läktare med plats för 400 åskådare. Fullt utrustat gym och idrottshall finns. De erbjuder även mängder av gruppass. Det är förmånliga priser för studenter, men Idrottscentrum är öppet även för allmänheten.

Sidan uppdaterad 2017-06-08