Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-05-08. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Alkohol och droger

Studentsupport hjälper dig som student om du känner att du vill förändra eller resonera kring ditt eller någon annans bruk av alkohol, tobak, doping eller droger eller andra beroende. Du är förstås välkommen att samtala med oss på plats. Vi kan också erbjuda olika tester, utbildningar, självhjälpstips och och vi har också god kontakt med andra som kan hjälpa dig.

Alkohol


Maximera alkoholens positiva effekter - minimera dess negativa konsekvenser

En utbildning om alkohol som handlar om att maximera alkoholens positiva effekter och minimera dess negativa konsekvenser. Det handlar om att lära sig mer om alkoholen och om hur den påverkar oss. Utbildningen riktar sig till alla som på något sätt utsätter sig för alkoholens effekter, antingen genom att dricka alkohol själv eller ha vänner som gör det. Om det är små eller stora mängder spelar ingen roll - alla kan ha nytta av att lära sig mer. Ett ypperligt tillfälle att ta ansvar för din fortsatta alkoholkonsumtion samt att ta hand om dig själv! Erbjuds i grupp och individuellt.

Grupputbildning i föreläsningsform
Inget datum är planerat för tillfället.Individuell utbildning
Du kan komma in på studenthälsovårdens drop-in för att få få veta mer och fundera över om utbildningen är något för dig.

Sluta röka / Sluta snusa

För dig som ha hjälp med att sluta röka eller snusa finns Studentsupport till hjälp. Vi kan erbjuda stöd i form av samtal där vi kan stötta dig på vägen. Har du inte bestämt dig men vill väga för och emot, behöver du jobba på din motivation eller vill du ha fakta? Då är du förstås också välkommen!

Droger och doping

När det gäller droger och doping så är det förstås något som påverkar hälsan. Därför kan du också vända dig till oss om du vill ha hjälp, har funderingar eller vill veta mer.

Sidan uppdaterad 2017-05-08