Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-02-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studentsupports aktiviteter under våren

Studentsupport arrangerar flertalet aktiviteter för dig som behöver tips om studierna.

 

Aktiviteter våren 2018
 

Motivation - en föreläsning av Fredrik Oher
6 mars 15:30 - 16:30
Kom på vår Workshop om motivation och självbild. Fredrik Oher kommer tillbaka och följer upp sin inspirerande föreläsning från introduktionsdagarna.
Fredrik kommer att ge en workshop som handlar om motivation, självbild och livsplanering. VI kommer att diskutera om varför vi gör som vi gör, och hur kan vi bryta vanemönster. Vi kommer också att prata om hur man arbetar med att utveckla sig själv, och hur man blir bättre på att få saker gjorda. Varmt välkommen!

Begränsat antal platser, anmälan krävs.
Anmälanlänk till annan webbplats
Plats: 

Uppsatsskrivande
14 mars 10.15 - 12.00

När det är dags att skriva uppsats/examensarbete har du kommit så långt i din utbildning att förväntas formulera dig med ett mycket välfungerande akademiskt språk. Du förväntas även ha bekantat dig med den gängse strukturen i vetenskapliga texter. Därmed får du sällan en ordentlig genomgång av detta av dina lärare i samband med uppsatskursen. Vid den här föreläsningen går Johanna från Skrivpunkten igenom sådant du bör tänka på när du skriver din uppsats.

Ingen föranmälan krävs.
Plats: O124 

Hur gör man för att bli rekryterad? Tips och saker att tänka på.
11 april 15.30-16.30

Peder Carlsson, regionsansvarig på Adecco Syd, håller en föreläsning om vad som är viktigt att tänka på kring att göra sig "rekryteringsbar". Peder är tidigare student på Arbetsvetenskapligt program.

Anmälanlänk till annan webbplats 

Presentationsteknik - en föreläsning av Judit Sari
17 april 13:15 - 15:15
Föreläsning med inslag av praktiska moment som vänder sig till Dig som vill bli mer framgångsrik när du talar inför andra.

Mål: att kunna planera och förbereda presentation på ett pedagogiskt sätt.
att kunna informera och motivera åhörarna på ett trovärdigt sätt.
att kunna utstråla självförtroende och lugn oberoende på målgrupp.

Begränsat antal platser, anmälan krävs. 
Anmälanlänk till annan webbplats
Plats: O126

Studieteknik - plugga och ha tid till annat
26 april 15.00-16.30

Dåligt samvete för att du inte får till pluggandet? Kom och få värdefulla tips som kan underlätta din studievardag så du får gjort det du ska och ändå har tid över till att vara ledig med gott samvete. Struktur skapar energi.

Ingen föranmälan krävs.
Plats: Wigforssalen 

Återkommande evenemang

Taktil massage - Varje tisdag kl 12-13
Välkommen in på mottagningen för en stunds avkoppling. Du får en stunds avslappnande massage på ryggen utanpå kläderna eller på händerna med olja. Ingen bokning och ingen kostnad!
På Studenthälsan, B2.

Sidan uppdaterad 2018-02-22