Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-01-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Hallå där Max..

Du har ett brinnande studentengagemang. Berätta om vad du gör!

– Jag sitter som ordförande i Hjärter 6, som är Studentkårens sexmästeri. Det betyder att vi har hand om Studentkårens pubverksamhet. Sedan sitter jag som ledamot i Kårstyrelsen, där jag även är sekreterare. Som sekreterare skriver jag alla protokoll och håller koll på beslutsbalansen, som handlar om att se vilka beslut som tas och vilka som genomförs. En form av kvalitetskontroll, med andra ord. Jag är också studentrepresentant, både i Högskolestyrelsen och i referensgruppen för strategiska IT-frågor. Där representerar jag studenternas åsikt i olika frågor.

Du har verkligen gjort en karriär inom Halmstad Studentkår. Men hur började ditt engagemang?

– Mitt första engagemang efter att ha blivit nollad var att sitta i garderoben på ett evenemang på kårpuben. Därefter har jag varit Plätt under Hjärtslaget, personal på arbetsmarknadsdagen, personal på kårpuben innan jag tog steget till roller som webbdoktor (ansvarig för bland annat Hjärtslaget hemsida) och Ö.L Alkoholfili (ansvarig för inköp av alkoholhaltiga drycker) i Thorax 2014. Efter detta har jag skrivit för studenttidningen Motvinden och representerat Halmstad Studentkår i studentpolitiska sammahang.

Vad är det bästa med att engagera sig?

– Studentkåren har gett mig någonstans att höra hemma, det är ett andra hem. Min hemstad är mitt tredje hem, Studentkåren det andra och min lägenhet det första. Genom mitt engagemang har jag har dessutom vuxit som människa och fått ett bättre självförtroende. I samma takt som jag lärt mig nya saker genom mina uppdrag har jag lärt mig saker om mig själv. Till exempel har jag lärt mig att uppskatta att planera min tid och numera klarar jag mig inte utan min kalender. Jag har också utvecklats från att vara ganska blyg till att numera utan problem kunna stå upp och uttrycka mina åsikter för andra.

Hur har ditt engagemang påverkat livet som student vid Högskolan i Halmstad?

– Jag har varit med och reviderat meritpoängsdokument som används för studenter som vill åka utomlands, skapat rutiner och organiserat overallsbeställningen för alla studenter och designat layouten på det nya Mecenatkortet som kommer ut inom kort. I tillägg till det har jag skapat logotypen för arbetsmarknadsdagen, varit med och genomfört en omorganisation på Halmstad Studentkår, ansvarat för medlemsveckan och andra studentevenemang, arbetat med att främja medlemsnyttan för medlemmar till Halmstad studentkår genom att förhandla fram bra erbjudanden och påverkat Högskolan genom min roll som studentrepresentant.

Just nu arbetar jag med det studentpolitiska programmet på Halmstad Studentkår. I det dokumentet skriver vi vad vi som Halmstad Studentkår tycker i olika studentpolitiska frågor som arbetsmiljö och andra studentkopplade frågor, som t ex att alla studenter skall ha möjlighet till bostad inom en viss tid.

På vilket sätt tror du att du har nytta av ditt engagemang i framtiden?

– Jag har samlat mycket stoff till mitt CV och en framtida anställningsintervju. Jag har fått göra så mycket mer genom mitt engagemang än jag kunnat göra som anställd, vilket jag tror kan göra mig konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. På en skola som Högskolan i Halmstad märks engagemanget i stor utsträckning och många vet vem jag är.

Vilket tips kan du ge till studenter på Högskolan som funderar på att engagera sig?

– Kontakta Halmstad Studentkår eller någon annan förening och ställ frågor om hur man kan engagera sig. Inga frågor är dumma! Jag tyckte det var bra att börja med små uppdrag som inte innebar någon förtroendepost, såsom t ex att hjälpa till vid pubverksamhet, arbetsmarknadsdag eller nollning. Då är det lätt att växa in i det innan man söker till någon förtroendepost.

Tack för att du inspirerar oss. Vad inspirerar dig?

– Jag blir inspirerad av drivna människor, dvs. andra engagerade studenter. Om man umgås och jobbar med andra engagerade blir man inspirerad och engagemanget smittar av sig. Under en inspirationsföreläsning i höstas hörde jag också ett citat som nu blivit årets livsmotto för mig; ”Har du inte tid så vill du inte det tillräckligt mycket!”. Det lever jag efter nu gällande allt från engagemang till träning, kost och städning.

Max

Jag har samlat mycket stoff till mitt CV och en framtida anställningsintervju. Jag har fått göra så mycket mer genom mitt engagemang än jag kunnat göra som anställd, vilket jag tror kan göra mig konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. På en skola som Högskolan i Halmstad märks engagemanget i stor utsträckning och många vet vem jag är.

Sidan uppdaterad 2017-01-11