Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2019-02-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Programföreningar

På Högskolan i Halmstad ser programföreningar ut på många sätt. Flera programföreningar spänner över många verksamheter som bland annat kontakt med arbetsgivare inom området och stöd till studenter i studierna på olika sätt.

Det som är gemensamt för alla programföreningar är att stärka gemenskapen inom programmet, att ordna aktiviteter och fester för att förgylla studietiden.

Tyvärr har alla program i dag inte en fungerande programförening. Är du sugen på att starta en för ditt program får du gärna ta kontakt med Linda Emanuelsson eller Morgan Ljungkvist för att få hjälp att gå vidare.

Corpus Callosumlänk till annan webbplats
En studentförening för OLAV-SOSH, programmen Organisering och Ledning av välfärd och arbete, Socialt Arbete samt Samhällsförändring och Social Hållbarhet. Vi utvecklar utbildningarna och stärker gemenskapen genom aktiviteter, festligheter och traditioner!

Eurekhalänk till annan webbplats
Förgyller ekonomstudenters studietid och är en länk mellan medlemmarna och näringslivet. Anordnar sittningar, föreläsningar, workshoppar, fester, räknestugor med mera. Har ett kontor på våning 2 i hus N. Kontoret är öppet tisdag till torsdag, klockan 12–13, där bjuds det alltid på kaffe och annat gott.

HOVmästarnalänk till annan webbplats
HOVmästarna är en studentförening för studenter på programmen IVP, HPP och PIKA. Syftet med föreningen är att främja studietiden för våra medlemmar, och att förse studenter med möjligheten att delta i olika roliga event samt andra festligheter. HOVmästarna har även som syfte att tillvara på studenternas intressen, främja gemenskap mellan studenter samt andra program och fungerar som en kommunikationskanal mellan studenter och Högskolan.

Informatixlänk till annan webbplats
Informatix är programföreningen för informatikprogrammen DDI, ITF och NVD där det huvudsakliga syftet är att främja gemenskapen och livsglädjen både inom programmen och utanför genom att arrangera fester och andra roliga evenemang. 

Mjölnerlänk till annan webbplats
Mjölner studentförening är en programförening för Byggingenjörer och Bygg- & fastighetsekonomer. Som medlem i Mjölner får du möjlighet att gå på de bästa studentfesterna, de roligaste sittningarna samt chansen att träffa företag på den årliga arbetsmarknadsdagen som Mjölner är med och arrangerar.

MårFintlänk till annan webbplats
Detta är sjuksköterskorna i Halmstads programförening. MårFint finns för att göra studentlivet lite bättre!

S.K.O.L.Klänk till annan webbplats
Lärarnas programförening. Finns som stöd för lärarstudenter och sysslar främst med att ordna fester och andra sociala evenemang.

SOKrateslänk till annan webbplats
SOKrates är en programförening för studenter inom programmet Samhällsanalys och kommunikation som jobbar för att främja gemenskapen både inom och utanför programmet. Föreningen finns till för att främja medlemmarnas intressen genom spektakulära event, fartfyllda studentfester, lärorika studiehjälpstillfällen och mycket mer.

TBI Navetlänk till annan webbplats
De Tekniska Biologernas programföreningar som arbetar för att våra TBI:are ska ha den bästa studietiden. Vi jobbar med att arrangera gasquer, fester, fixar ovvar och har kontakt med Högskolan.

U-tvingenlänk till annan webbplats
Vi i U-tvingen jobbar med att fixa roliga fester, event och aktiviteter för att skapa tre händelserika år på Utvecklingsingenjörsprogrammet. Allt vi anordnar ska erbjudas för alla studenter från årskurs ett till tre. Detta bidrar till att vi lär känna varandra bättre och skapar en god stämning.

Vingmutternlänk till annan webbplats
Förening för maskiningenjörerna. Anordnar bland annat sittningar, idrottsevenemang och har kontakt med Högskolan. Vi finns för att bidra till en roligare studietid och påverkar för en bättre utbildning!

Ödetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Programföreningen för Civildata-, Data-, Elektro- och Mekatronikingenjörer. Föreningen anordnar gasquer, tillser en god studiemiljö i projektrummen och har ambitionen att utvecklas.

Amanda Stenholm, ordförande i programföreningen HOVmästarna

Amanda Stenholm, ordförande i HOVmästarna 2017/18

– Just nu sitter jag som ordförande i den nystartade programföreningen HOVmästarna som jag har varit en del i att starta upp.

– Jag tyckte att det saknades en programförening på mitt program och de närliggande program som berikade studentliv och studierna. Jag tyckte att jag kunde bidra med mina erfarenheter och de kunskaper jag fått via min tid i Överstaben.

– Jag anser att jag har fått en annan referensram för hur det är att arbeta med människor som också arbetar ideellt och hur man arbetar i en grupp. Att mitt engagemang ger något för någon annan ger mycket glädje själv.

Amanda Stenholm, ordförande i HOVmästarna.

Sidan uppdaterad 2019-02-04