Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-02-02. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Hallå där Johanna..

Du har ett brinnande studentengagemang. Berätta om vad du gör!

– Jag sitter som ordförande i Corpus Callosum, programföreningen för programmen Organisering och ledning av välfärd och arbete, Socialt arbete samt Samhällsförändring och social hållbarhet. Som ordförande är jag spindeln i nätet för vår styrelse och de utskott vi har. Jag planerar möten, har kontakt med styrelsen och utskotten. Jag fungerar kortfattat som bollplank och frågespalt.

Hur kommer det sig att du blev engagerad i just Corpus Callossum?

– När jag började plugga kom den tidigare styrelsen på besök och presenterade föreningen, samt sökte folk till vakanta poster, bland annat vice ordförande. Jag har alltid älskat att engagera mig, ha så många bollar i luften som möjligt och en fullspäckad kalender så det var en självklarhet för mig att söka!

Vad är det bästa med ditt engagemang?

– De gånger då våra medlemmar är samlade och vi hittar på något riktigt roligt tillsammans, förra veckan hade vi cykelfest med olika stationer och middag ute på Söderpiren vid solnedgången. Sådana stunder, då massor av fantastiska människor får tillfälle att umgås utanför skolböckerna, och bara ha kul med nya vänner – det är det absolut bästa.

På vilket sätt tror du att du har nytta av ditt engagemang i framtiden?

– Genom att jag får hantera så många nya frågor jag aldrig tidigare stött på, har jag lärt mig att lösa konflikter och krångliga, oväntade situationer bättre än tidigare. Dessutom har jag fått flera dussin nya vänner, och kontakter är en makalös fördel att ha genom hela livet!

Vilket tips kan du ge till studenter på Högskolan som funderar på att engagera sig?

– Det klassiska, gör det! Du kommer lära dig så otroligt mycket och utvecklas till en vassare version av dig själv. Det bästa med att fundera på att engagera sig är att du är välkommen överallt, det är bara att välja och vraka!

Tack för att du inspirerar oss. Vad inspirerar dig?

– Jag inspireras av allt och alla, ett töntigt citat på instagram, folk som övervinner hinder, jag kan till och med inspireras av mig själv stundtals. Sist jag blev inspirerad var av en dokumentär om myror, hur de bygger sina samhällen och hur de lever. Allt är en inspirationskälla ur rätt perspektiv! Dessutom är jag en tävlingsmänniska in i benmärgen, säger någon till mig att jag inte kan göra någonting räcker det som inspiration för att jag ska göra det, och helst lite till.

Genom att jag får hantera så många nya frågor jag aldrig tidigare stött på, har jag lärt mig att lösa konflikter och krångliga, oväntade situationer bättre än tidigare. Dessutom har jag fått flera dussin nya vänner och kontakter, vilket är en makalös fördel att ha genom hela livet!

Sidan uppdaterad 2017-02-02