Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-06-01. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Sex och samlevnad

Att ha möjlighet till en trygg och säker sexualitet är viktigt för att uppleva en god hälsa. Det är en del av livet. Vad du tänker kring sex och samlevnad vet vi förstås inte, men vi har många möjligheter att stötta studenter i frågor som rör detta ämne. Det handlar om allt ifrån att få någon att prata kring dessa frågor, möjlighet att träffa en sjuksköterska för preventivmedelsrådgivning, gratis kondomer, klamydiatest eller kanske bara lite information och kontaktvägar vidare.

Någon att prata med

I bland kan det vara svårt att prata om frågor som har med sex och samlevnad att göra. Du kanske är orolig för att ha smittats av någon sexuellt överförbar sjukdom, har frågor kring hur du på bästa sätt kan skydda dig eller funderingar kring din egen sexualitet och din sexuella läggning. Tveka inte om har du frågor och funderingar. Kom in på våra drop in-tider så hjälper vi dig.

Klamydiatest

På Studenthälsan har du möjlighet att testa dig för klamydia.
Läs mer om klamydiatestningen här.PDF
(pdf, 118 kB)

Gratis kondomer

I vårt väntrum kan du hämta gratis kondomer. De kondomer vi har är från RFSU: Tight, Näcken, Thin, Grande, Nam Nam och Profil.
Du kan läsa mer om kondomer på RFSUs kondomfaktalänk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2018-06-01