Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-01-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Så ansöker du om pedagogiskt stöd

För att beviljas pedagogiskt stöd som student med funktionsnedsättning måste du först göra en ansökan. Du måste ansöka i god tid för att det ska finnas tid att förbereda stödet inför terminsstart. Sök gärna direkt när du har fått ditt antagningsbesked!

Du ansöker genom att logga in i systemet NAIS och fylla i webbformuläret. Där måste du också bifoga ett intyg som bekräftar att du har en funktions­nedsättning.

Till ansökan i NAISlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När ansökan är mottagen kommer en samordnare för pedagogiskt stöd att kontakta dig för att boka ett personligt möte.

Beslut om pedagogiskt stöd

Beslutet om pedagogiskt stöd innehåller två delar:

  • Beviljat stöd handlar om de insatser som samordnaren för pedagogiskt stöd godkänner och beviljar direkt.
  • Rekommenderat stöd är förslag på hur lärare och examinatorer på olika kurser kan anpassa undervisningssituationen och formen för examination. I dessa fall är det alltid examinator på kursen som tar beslut om vilka justeringar som är möjliga att göra utifrån lärandemålen för kursen.

Det beslut du får om stöd ska du kunna visa upp för de studierektorer, examinatorer och övriga lärare som behöver känna till ditt behov av stöd.

Om ditt behov av stöd förändras under studietiden, ansvarar du som student själv för att anmäla det till samordnaren för pedagogiskt stöd. Det gäller både om du upplever ett förändrat behov av stöd och om stödet kan avslutas.

Sidan uppdaterad 2018-01-24