Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-01-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Ta chansen att studera utomlands

Passa på att berika din utbildning vid Högskolan i Halmstad genom att åka iväg på utlandsstudier. Du kan utforska en annan kultur, uppleva en helt ny livsstil, få många nya vänner och förbättra dina jobbmöjligheter. Att studera utomlands kommer att gynna både dig som person och din framtid. Som student vid Högskolan finns det olika möjligheter för dig gällande studier och praktik.

På dessa sidor kan du hitta information som hjälper dig att planera inför dina utlandsstudier. Här hittar du bland annat information om hur du ansöker, vad du bör tänka på och en lista med råd för att du inte ska missa något viktigt i processen innan avresan. Det är mycket att tänka på när man planerar att studera utomlands, men det kommer också att bli ett minne för livet.

Passa även på att ta del av reseberättelser och studentintervjuer från studenter som varit ute i världen på utbytesstudier. Detta kan ge både nyttiga tips och värdefull inspiration. Är du osäker på vart någonstans du vill åka, eller vill du veta hur det är att studera utomlands, då kan kanske dessa studentintervjuer hjälpa dig.

Om du har några frågor kring utlandsstudier, var inte rädd för att fråga. Har du övergripande funderingar om hur processen går till och hur du går tillväga kan du ta kontakt med Utbildningsstöd. Passa även på att gå på de informationsträffar som anordnas om utlandsstudier. Har du funderingar kring exempelvis kursval och tillgodokännande ska du vända dig till din akademi.

Kräver 60 högskolepoäng

För att få åka på utbyte inom Europa måste du ha tagit 60 högskolepoäng på Högskolan i Halmstad vid utresan. För övriga destinationer måste du ha tagit 50 högskolepoäng på Högskolan i Halmstad vid sista ansökningsdag samt ha minst 60 högskolepoäng vid utresa.

Sista ansökningsdag för studier utanför Europa ht 2017 är 15 februari och inom Europa 15 april!

Erasmus vad är det? Här får du mer information om EU:s program för högre utbildning.

Sidan uppdaterad 2017-01-13