Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-01-16. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Linda Fredriksson, Australien

Linda Fredriksson, blivande energiingenjör, valde att tillbringa fyra månader i Australien. Där läste hon två miljökurser respektive två businesskurser vid en högskola i Ballarat beläget väster om Melbourne. Både kurserna och tentorna upplevde hon som lättare än hemma i Sverige.

Varför valde du att plugga utomlands och varför blev det Australien?

– Jag älskar att resa. Australien var egentligen mitt tredjehandsval men det var där kurserna matchade någorlunda. Jag åkte ner i februari och var där till juni, det var torrt och varmt! Det var jag och en kille till från Halmstad och vi var de enda svenskarna där. Människorna i Australien är verkligen trevliga, intresserade och tillmötesgående.

Hur är studentlivet där?

– Studentlivet är bättre i Halmstad eftersom de har en kårpub, men det fanns många organiserade aktiviteter för oss utbytesstudenter, till exempel en bal och en surfresa.

Hur skiljer sig undervisningen från Sverige?

– Det kändes lite mer som att gå på gymnasiet eftersom de flesta studenterna är 17 år och jag är 22. Det var mer personligt och mer engagemang från lärarnas sida. Jag tyckte att tentorna var lättare att skriva där. En sak som var annorlunda var att man vid tentamenstillfällena var tvungen att bara läsa igenom tentan de första tio minuterna utan att få skriva något.

Vad läste du för kurser?

– Jag läste två miljökurser och två business-kurser. Hade jag läst räknekurser tror jag att de hade varit svårare.

Vad tycker du att man ska tänka på om man funderar på att åka som utbytesstudent?

– Att vara ute i god tid med ansökan och med att söka kurser. Det var en del jobb men det var verkligen värt det. Om jag skulle få ett erbjudande om att jobba i Melbourne skulle jag definitivt åka tillbaka, jag gillade den staden.

– Åk!

Det fanns många organiserade aktiviteter för oss utbytesstudenter, till exempel en bal och en surfresa.

Sidan uppdaterad 2018-01-16