Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-11-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Sakura Orihara studerade i Sydkorea

Att åka på utlandsstudier under studietiden vid Högskolan i Halmstad var en självklarhet att göra för Sakura Orihara. Även att hon ville till Asien var hon bestämd med, däremot hade hon inte tänkt på just Sydkorea som resmål tidigare.

Varför valde du att åka på utlandsstudier och varför till Sydkorea?

– Utlandsstudier för mig var en självklarhet, redan då jag sökte in till mitt program, Samhällsanalys och kommunikation, inriktning statsvetenskap. Jag har alltid varit på resande fot, i Asien, i Amerika och i europeiska länder. Anledningar till att studera utomlands för mig var för att få omväxling, erfarenheter och såklart nya upplevelser. Jag visste att jag ville studera i Asien, men inte i vilket land. Då Sydkorea inte är något som talats så mycket om, fick det mig att bli mer nyfiken på landet.

Hur är studentlivet där?

– Studentlivet är mer än fantastiskt! På universitet går det cirka 400 utbytesstudenter, så man är aldrig ensam. Vart man än går i Seoul träffar man på utbytesstudenter. Det arrangeras många aktiviteter i form av studentevenemang och resor för oss utbytesstudenter.

Hur skiljer sig undervisningen från Sverige?

– Undervisningen från Sverige skiljer sig mycket. Det är väldigt mycket mer plugg här än i Sverige. Vi läser fyra-fem kurser parallellt och alla kurser ska examineras med tentor och inlämningar. Undervisningen i sig skiljer sig från kurs till kurs. I en av mina kurser har vi mycket praktiskt arbete, medan i en annan kurs har vi mycket föreläsningar med Powerpoints.

Vad läser du för kurser?

– Jag läser business communication, strategic communication, marketing strategy och fundamentals of project management.

Har du något tips till andra studenter som funderar på att åka utomlands som utbytesstudent?

– Mitt tips är att kolla upp vad som krävs för att åka utomlands i tid. Det gäller både för att få visum, spara ihop pengar och hinna skicka in dokument. Det är inte gratis att åka utomlands, då du bland annat själv måste bekosta flygbiljetter och boende. Det kan vara bra att känna till i god tid så att man hinner spara.

Studentlivet i Seoul är fantastiskt! Det arrangeras många aktiviteter för oss utbytesstudenter.

Sidan uppdaterad 2017-11-29