Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2019-02-06. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

För distansstuderande

Studenter som följer någon av Högskolan i Halmstads distansutbildningar kan få böcker och artiklar hemsända och få tillgång till de databaser biblioteket tillhandahåller på campus. För att utnyttja dessa tjänster skall man vara registrerad på någon distanskurs anordnad av Högskolan i Halmstad. Distansstudenter som bor i Halmstad förutsättes själva uppsöka biblioteket och har inte möjlighet att t.ex. få böcker hemskickade.


Lånekort

Lånekort får du genom att fylla i en lånekortsansökan. Biblioteket skickar ditt lånekort hem till dig. Pinkoden som du valt behövs när du kollar dina lån eller gör omlånlänk till annan webbplats via bibliotekets katalog på Internet. Även du som redan har lånekort måste fylla i lånekortsansökan om du blivit distansstudent och vill få böcker hemskickade. Observera att du måste vara registrerad på en distanskurs för att få lånekort för distansstudenter.

Lån

Distansstuderande bosatta utanför Halmstad kommun och inom Sverige kan få böcker hemsända. Den studerande står själv för returporto och återsändande till biblioteket. I övrigt gäller bibliotekets låneregler. Notera att låntagaren är fullt ansvarig för böckerna tills de anlänt till biblioteket. Skicka således alltid rekommenderat/spårbart.

Beställa böcker

Kontrollera först i bibliotekets kataloglänk till annan webbplats om boken finns inne fyller du i en låneansökan. Är boken utlånad gör du själv en reservation. 

Beställa artiklar

Börja med att söka på tidskriftens namn i bibliotekets tidskriftslistalänk till annan webbplats. Har vi tidskriften i elektronisk form finns möjligheten att skriva ut artikeln direkt. Finns tidskriften endast i tryckt form eller om vi inte har tidskriften i vårt bestånd använder du detta beställningsformulär, så förmedlar biblioteket en kopia till dig. Kostnaden för detta är 40 SEK/artikel.

Fjärrlån

Om den sökta litteraturen inte finns på Högskolebiblioteket i Halmstad kan biblioteket låna in den/beställa kopior från annat bibliotek. När biblioteket förmedlar lån från andra bibliotek, fjärrlån, gäller det utlånande bibliotekets bestämmelser. Läs först noga igenom våra fjärrlåneregler

Databaser

Tillgång till bibliotekets databaser hemifrån får du genom inloggning via vår proxy-server. Användarnamn och lösenord får du via din sektion/ansvarig lärare. Läs mer om distansåtkomst av våra databaser.

Fråga biblioteket

Behöver du hjälp med informationssökning eller har någon annan fråga om bibliotekets tjänster går det bra att kontakta oss via detta formulär.

Sidan uppdaterad 2019-02-06