Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-11-28. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studentkonto

Alla antagna studenter vid Högskolan får ett personligt studentkonto med tillhörande e-post. Studentkontot är knutet till en viss person, och avsett för dennes eget bruk i studierna.

Obs! Du kan inte skapa ett studentkonto eller få ett nytt lösenord mellan den 30 november och 10 december.

Studentkontot

Studentkontot består av två delar, ett användarnamn och ett lösenord. Lösenordet väljer du själv när du hämtar ditt studentkonto.

Med ditt studentkonto kan du bland annat:

  • Logga in på datorerna och skrivarna på Högskolan
  • Komma åt din information i studentportalen och i lärplattformen (Blackboard)
  • Logga in i Helpdesks självbetjäning

Trådlös uppkoppling (eduroam)

För att logga in i det trådlösa nätet, eduroam, använder du <användarnamn>@hh.se och ditt speciella eduroamlösenord. Det lösenordet visas när du skapat ditt studentkonto, och när du loggat in i Helpdesk.

E-postkontot

E-postadressen <användarnamn>@student.hh.se som du får som student vid Högskolan i Halmstad är den adress som Högskolan använder för att skicka e-post till dig. Det är därför viktigt att du aktiverar ditt personliga studentkonto så snart som möjligt! Normalt kan du göra detta från och med en vecka före terminsstart, och dagen efter att du antagits. Du loggar in i e-postsystemet med din e-postadress och det lösenord du valt till studentkontot.

Så här skapar du ditt studentkonto.

Sidan uppdaterad 2017-11-28