Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-07-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Frequently Asked Questions

Var hittar jag kursplaner?

Alla kursplaner (tillsammans med litteraturlista) som är fastställda finns på hemsidan. Om du inte hittar kursplanen för din kurs beror det på att den ännu inte har fastställts på ett styrelsemöte. Så fort en kursplan har fastställts läggs den ut på hemsidan.
 

Hur avregistrerar jag mig från en kurs?

Alla som är registrerade på en kurs kan också avregistrera sig via Studentportalen inom de tre första veckorna på terminen. Detta kallas "tidigt avbrott" vilket innebär att du inte behöver betala kåravgiften men får söka kursen via studera.nu nästa gång den ges.
 
Vill du göra avbrott efter de tre första veckorna kontaktar du expeditionen. Du måste då betala kåravgift för terminen men kan kontakta expeditionen för omregistrering på kursen nästa gång den ges om du vill ta upp dina studier, du behöver alltså inte söka kursen via studera.nu.
 

Hur får jag mitt betyg när kursen är avslutad?

Du kan kontakta expeditionen och be om ett studieintyg så skickas det till den adress du har begärt. Glöm inte att inkludera ditt personnummer om du skickar ett mejl.

Om du har avslutat ett program kan du ansöka om examensbevis.

När startar min kurs?

Introduktionsbrev för din kurs skickas hem till den adress du angett i din ansökan så fort antagningsinformationen kommit till Humanioras expedition. Om du har tappat bort ditt brev eller blivit sent antagen hittar du alla introduktionsbrev på hemsidan.

Får jag göra en kursvärdering på min kurs?

När din delkurs är slut kommer en kursvärdering att skickas ut till din studentmejl. Du svarar helt anonymt på frågorna. Resultatet av kursvärderingen sammanställs sedan och sparas och läraren ger studenterna feedback på resultatet.

Sidan uppdaterad 2014-07-15