Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-10-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Sektionen för informationsvetenskap, data– och elektroteknik (IDE)

Vi erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå med rätt att examinera doktorer.

Hos oss bedrivs högskolans forskning om inbyggda och intelligenta system. Forskningen är samlad i forskningsmiljön EIS - Halmstad Embedded and Intelligent Systems Research

Vi är en mångkulturell sektion med anställda som kommer från 26 olika länder utöver Sverige.

IDE i Media:

Virtuell mötesplats för barn som har haft cancer

Give me a break! Det är arbetsnamnet på en webbaserad virtuell skolgård som forskare vid Högskolan i Halmstad håller på att utveckla för att hjälpa barn som håller på att tillfriskna från cancer.
– Bara för att barnen är friskförklarade är det inte säkert att de mår bra, förklarar Pontus Wärnestål, interaktionsdesigner på avdelningen för informatik på Högskolan i Halmstad.

Läs merlänk till annan webbplats

Bike Around bland de 100 främsta innovationerna på världsmarknaden

Money Today Media Group i Sydkorea har utnämnt träningscykeln och rehabiliteringslösningen Bike Around till en av de 100 främsta innovationerna på världsmarknaden. Bike Around är resultatet av ett utvecklingsprojekt på Hälsoteknikcentrum Halland vid Högskolan i Halmstad. I dag är den en produkt på marknaden och går under namnet jDome BikeAround.   

Läs merlänk till annan webbplats

Barn som överlevt cancer ska stärkas i digital värld - Dagens Medicin Vetenskap 2014-03-19. Pontus Wärnestål, lärare och forskare i interaktionsdesign på IDE, berättar om sin forskning i CHIPS-projektet. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Roboten Jonson programledare i Hjärnkontoret tisdagen den 29 oktober.
Läs mer

Cykel + Google Maps bra mot demenslänk till annan webbplats

Cykeltur i minnenas kvarter Fysisk träning kombinerad med intellektuell aktivitet visar sig ge mycket positiv effekt på minnesutvecklingen hos gamla. En nykonstruerad motionscykel stärker ben och hjärna.

SVT Nyheter 23 september 2013

Nya produkter och tjänster för en allt äldre befolkning

"Det ökande antalet äldre, i Sverige och Europa, kräver nya hälsotekniklösningar för att klara vård och omsorg. Samtidigt skapar det en stor marknad för nya produkter och tjänster."

Tillväxtverket lyfter fram HCH som en framgångsrik struktursfondssatsning. Läs mer på deras hemsida.länk till annan webbplats

Högskolan i Halmstad är bäst på samverkan enl. Svenskt näringsliv.länk till annan webbplats

"Det finns inget annat lärosäte som sticker ut så positivt, och det är jätteroligt, säger Mikaela Almerud, högskoleexpert på Svenskt Näringsliv."

Sidan uppdaterad 2014-10-29