Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-08-12. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Sektionen för lärarutbildning

Välkommen till Sektionen för lärarutbildning (LUT) på Högskolan i Halmstad


På vår sektion finner du verksamhet för grundutbildning, fortbildning, forskning inom lärande och utbildning, och regional samverkan inom förskola, skola och utbildning.


Lärarutbildning

Lärarutbildningen i Halmstad erbjuder grundutbildning för dig som vill arbeta som förskollärare, grundlärare eller ämneslärare i grundskolan eller gymnasieskolan. Vi erbjuder även fristående fortbildning för dig som idag arbetar som lärare.

Forskning

Lärarutbildningens forskningsmiljö, Forskning om utbildning och lärande inom lärarutbildningen (FULL), bedriver i huvudsak forskning inom följande områden: ämnesdidaktisk forskning, praxisnära forskning, samt forskning om förskola, skola och omvärld.

Samverkan – Regionalt utvecklingscentrum (RUC)

Vi arbetar också för att utveckla regional samverkan inom området förskola, skola och utbildning — en verksamhet som organiseras av Regionalt utvecklingscentrum (RUC).


Aktuellt om Övningsskolor

Vi är mycket glada över att lärarutbildningen har tilldelats pengar för att starta upp projekt Övningsskolor. Projektet pågår under fem år från hösten 2014 och berör från start några studentgrupper och kommer sedan succesivt att utökas. Fullt utbyggt kommer projektet att beröra drygt hälften av våra studenter. I vår ansökan har vi skapat ett spännande koncept där vi kommer att arbeta med Verksamhets Integrerade utbildning (VI-dagar) och CO-teaching.

Vill du veta mer? Läs gärna vår projektansökanPDF (pdf, 188.1 kB)

Cecilia Kjellman, Sektionschef

Sidan uppdaterad 2014-08-12