Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-11-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Högskolan i Halmstad i andra medier

Här visas en sammanställning av vad som skrivs om Högskolan i Halmstad i webbaserad press och media. Sammanställningen levereras av ett mediebevakningsföretaglänk till annan webbplats

 • 2018-01-17

  Fortsatta bakslag för friheten i världen


  Friheten i världen fortsatte att krympa 2017, visar en ny årssammanställning. Demokratin beskärs i fler länder än den stärks, enligt organisationen Freedom house. Turkiet hör till de länder som glidit utför snabbast. Även för USA höjs varningsflagg.
 • 2018-01-17

  Förbättra matematikresultaten med fler bråk


  Att undervisningens innehåll på förskolan och på grundskolans olika stadier tenderar att vara för lika kan vara en orsak till att eleverna inte utvecklar sin förståelse för matematik från år till år, menar Caroline Nagy vid Högskolan i Halmstad som undersökt hur bråk lärs ut från förskola till årskurs nio.
 • 2018-01-16

  Mer bråk ska ge bättre skolresultat – i matematik


  Innehållet i undervisningen på förskolan och på grundskolans olika stadier tenderar att vara för lika. Detta kan vara en orsak till att eleverna inte utvecklar sin förståelse för matematik från år till år. Det har Caroline Nagy, universitetsadjunkt vid Högskolan i Halmstad, kommit fram till med sin nya forskning.
 • 2018-01-16

  Fler bråk ger bättre resultat – i matematiken


  Undervisningens innehåll på förskolan och på grundskolans olika stadier tenderar att vara för lika. Detta kan vara en orsak till att eleverna inte utvecklar sin förståelse för matematik från år till år.
 • 2018-01-15

  Miljonbelopp till utveckling av forskningsmiljöer


  KK-stiftelsen, som har som uppdrag att stärka Sveriges konkurrenskraft, har beviljat 68 miljoner kronor till fem olika lärosäten. – Detta möjliggör för lärosätena att långsiktigt och systematiskt fortsätta bygga profilerade forsknings- och utbildningsmiljöer, i nära samarbete med näringslivet, säger Madelene Sandström, vd för KK-stiftelsen.
 • 2018-01-13

  Sökresultat


  Emma Stenberg är inte ”färdig” med Kina och vill gärna komma dit igen. Foto: Tina L Bengtsson
 • 2018-01-13

  Kommunen och Högskolan ökar samarbetet


  Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad kommer att fördjupa sitt samarbete inom ett antal olika områden.
 • 2018-01-09

  Oprah har tillräckligt med pengar och ett namn känt nog


  Efter sitt uppmärksammade tal på Golden Globe Awards uppges nu Oprah Winfrey vilja bli USA:s nästa president.
 • 2018-01-09

  Nya riktlinjer för att skydda kommunens dricksvatten - ett av ärendena på kommunstyrelsens sammanträde den 9 januari


  Nya riktlinjer för att skydda kommunens dricksvatten och stärkt samverkan med Högskolan i Halmstad. Det var några av ärendena på kommunstyrelsens sammanträde.
 • 2018-01-08

  Information om forskningsprojekt som görs på Familjelivs bloggar


  Forskningen rör kvinnors upplevelser och erfarenheter av att drabbas av symptomatiskt vaginalt framfall efter en vaginal förlossning.
Sidan uppdaterad 2017-11-15