Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-10-31. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-10-05

Färgsprakande Pride 2.0

I helgen var det dags för årets upplaga av Halmstad Pride, och Norre Katts park fylldes av färgglada regnbågsflaggor och utställare som tillsammans spred budskapet om lika villkor och människors lika värde. Liksom tidigare var Högskolan i Halmstad starkt representerad.

Under tre dagar – 29 september till 1 oktober – hissades regnbågsflaggor runtom i Halmstad, glad musik spelades på gatorna och budskap om allas lika värde spreds – allt i kärlekens tecken. I Norre Katts park fanns utställare från olika företag på plats tillsammans med en stor skara Halmstadsbor som tillsammans firade Pride. Högskolan i Halmstad fanns självfallet bland utställarna, och i lärosätets tält fanns bland andra representanter från Halmstad studentkår. I tältet delades färgglada t-shirtar ut, tillsammans med information om Högskolans arbete för lika villkor samtidigt som glad musik spelades.

– Det är superkul att se så många engagerade och förhoppningsvis kommer engagemanget hålla i sig framöver. Det är även väldigt roligt att så många från Högskolan visar sitt intresse för Pride, säger Mårten Dalman, vice ordförande i Halmstad studentkår, som spenderade dagen i tältet.

Lärosätet var uppställda inför Prideparaden.

Viktigt att uppmärksamma Pride

Bland de övriga utställarna märktes Försvarsmakten, Svenska kyrkan och RFSU. Arber Gashi från Socialdemokraterna var en av utställarna. Han tyckte framför allt att det var viktigt att företag, organisationer och allmänhet uppmärksammade Pride:

– Att ställa ut på Pride känns jättebra, det är många föreningar som är inblandade och det är trevligt att se att så många samlas för en och samma fråga – människors lika värde. Det är därför viktigt att vara här, tycker jag, säger Arber Gashi.

Stolta besökare

Totalt lockade Halmstad Pride 3 000 besökare. Två av dem var Margot och Ulf. De har deltagit varje år – inte bara i Halmstad, utan även i Falkenberg och i Stockholm.

– Vi är stolta besökare som har varit med varje år och vi tänker fortsätta att vara med, säger Margot.

Text & bild: MARIA NAREVIK

Halmstad Pride

Halmstad Pride startade 2014 och är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som har till syfte att verka för alla människors lika värde.

Läs mer om Halmstad Pride härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Prideflaggan var hissad på campus under festivalen.

Arber Gashi (utställare för Socialdemokraterna) poängterade att det är viktigt att uppmärksamma Pride.

Camilla Andersson här tillsammans med kvällens färgglada konferencier Niclas Christoffer.

Representanter från Halmstads studentkår Hanne, Mårten och Sandra.

Sidan uppdaterad 2016-10-31