Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-05-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-05-04

Från utvecklingsingenjör till koncernchef

Linnea Sjödin som läser Utvecklingsingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad fick Sveriges kanske mest högprofilerade sommarjobb – som koncernchef hos bemanningsföretaget Adecco. Hon och tusentals andra studenter runtom i Sverige konkurrerade om den eftertraktade platsen. Linnea har många meriter från Högskolan som hon tar med sig inför det kommande vikariatet – bland annat rollerna som programambassadör och nollningsgeneral.

Linnea Sjödin med Adeccos vd Per-Arne Guldbrandsen.

Hur känns det?

– Det känns lite overkligt, jag har fortfarande inte riktigt landat än. När jag satt på tåget på väg hem från Stockholm ringde och sms:ade det i telefonen hela tiden. Men det känns jätteroligt.

Vad tror du gjorde att just du fick chefsplatsen?

– Vi fick göra olika tester, och där blev det som ett samlingsresultat av dagen. Jag presterade ganska jämnt i alla moment där. Men sen var jag så taggad på presentationen. Jag är bra på sådant och jag gav verkligen allt.

På vilket sätt tror du att studierna till utvecklingsingenjör har varit avgörande för att du blev utvald?

– Vi har haft olika samarbeten under studietiden, och där har vi fått en inblick i hur det är i arbetet, vilket jag har haft nytta av. Vi har också haft mycket presentationer under utbildningen, så jag har blivit riktigt bra på det. Jag lyfte också fram min utbildning i presentationen jag höll.

Vad har du för förväntningar på chefsvikariatet?

– Jag känner att det ska bli jätteroligt. Jag hoppas på att få testa lite olika idéer och kanske påverka lite grann. Men det ska också bli roligt att få lära sig av andra och få nya erfarenheter. Det kommer att vara en bra merit inför kommande jobb.

FRIDA SUNDSTRÖM

Det känns lite overkligt, jag har fortfarande inte riktigt landat än.

Linnea Sjödin om att få sommarjobbet som koncernchef.

"Jag hoppas på att få testa lite olika idéer och kanske påverka lite grann. Men det ska också bli roligt att få lära sig av andra och få nya erfarenheter", säger Linnea Sjödin om chefsjobbet på Adecco. Bild: PRIVAT

Sidan uppdaterad 2016-05-04