Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-09-09. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-09-09

Höstens första Guldmorgon

I går, den 8 september 2016, var det dags för höstens första Guldmorgon på Högskolan i Halmstad. Temat var Uppkopplat och ihopkopplat och handlade om digitaliseringens påverkan och funktion i dagens samhälle. Frågan om digitaliseringsrevolution lyftes, ifrågasattes och problematiserades.

Johanna Ekberg och Magdalena Johansson från Acmi hade goda förhoppningar om en inspirerande morgon:

– Vi arbetar nära Halmstads Näringsliv och tycker att Guldmorgon är ett viktigt evenemang där företag kan nätverka med varandra. Ämnet är också intressant!

Morgonen inleddes med gemensamt frukostmingel tillsammans med utställare och besökare. Halmstads Näringslivs AB, Halmstads kommun, Region Halland och den kommunägda inkubatorn HighFive samt Högskolan i Halmstads studentinkubator var några av programmets utställare.

Flera företag på plats

Mikaela Hellström från HighFive och studentinkubatorn var positivt inställd till att få träffa nya entreprenörer:

– Guldmorgon är ett utmärkt tillfälle att träffa entreprenörer och övriga aktörer för att skapa ett större nätverk.

Krister Johansson är projektledare för skapandet av resecentrum etapp två i Halmstads kommun, han talade om hur kollektivtrafiken i Halmstad ska effektiviseras och slutligen samlas på ett och samma ställe. Högskolans prorektor Thorsteinn Rögnvaldsson talade vidare om automatiseringens fördelar och behov i dagens digitaliserade samhälle.

Prorektor Thorsteinn Rögnvaldsson talade om den digitala utvecklingen.

Guldmorgons sista talare var Susanne Andersson som är vd för företaget Accesia inom djurtandvård. Hon underströk värdet av den sociala kontakten i dagens alltmer digitaliserade samhälle:

– Digitalisering händer hela tiden, vi har våra mobiler överallt! Vi behöver ta vara på den sociala kontakten som är viktig. Den behöver också fortleva i framtiden.

Guldmorgonen avslutades med en guidad tur. Här presenteras Elektronikcentrum Halland.

Förmiddagen avrundades med guidade turer som hölls av Högskolans studentambassadörer. Där fick deltagarna ta del av forskningslabben Hälsoteknikcentrum, Elektronikcentrum, Halmstad Intelligent Home och Robotlab.

Text: MARIA NAREVIK
Bild: MARIA NAREVIK, MILLY CARLSSON

Temat uppkopplat och ihopkopplat spred sig bland deltagarna.

Moderator var Annika Lindhe, vd Halmstads Näringslivs AB.

Om Guldmorgon

Halmstads Näringslivs AB startade sina frukostträffar, Guldmorgon, 2006. Guldmorgon alternerar mellan olika platser i Halmstad med syftet att skapa en mötesplats och ett forum för dialog mellan näringsliv och kommun.

Sidan uppdaterad 2016-09-09