Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-09-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-09-21

Bild från förra årets Prideparad.

Lika villkor är schysta villkor – Pride 2.0

Nästa lördag, den 1 oktober, anordnas Halmstads andra Pridefestival. Högskolan i Halmstad deltar i festligheterna och förhoppningen är att både studen­ter och personal vill vara med.

– Högskolan i Halmstad eftersträvar att vara ett inkluderande lärosäte där alla är välkomna och bemöts med respekt. Därför är det självklart för oss att – liksom tidigare – delta i Halmstads Pridefestival. Mänskliga rättigheter och lika villkor har en självklar plats i vår verksamhet, säger Suzanne Almgren Mason, likavillkorssamordnare på Högskolan i Halmstad.

Högskolan kommer under dagen att finnas representerad i Norre katts park, där studentkåren har ställt upp ett tält.

Gratis t-shirtar och tygmärken

Lärosätet kommer att delta i Prideparaden där både studenter och personal är välkomna att gå med. Paraden startar klockan 15.30 i Kastanjeallén (vid Internationella engelska skolan). Samling sker en halvtimma tidigare, klockan 15.00.

– Det krävs ingen anmälan till paraden utan det är bara att ansluta. För att det ska synas att vi kommer från Högskolan delar vi ut gratis regnbågsfärgade t-shirtar med Högskolans logotyp. De finns att hämta hos oss i Norre katts park från klockan 14.00 den 1 oktober. Först till kvarn gäller, vi har nämligen bara 100 tröjor, säger Suzanne Almgren Mason.

För Högskolans studenter finns även tygmärken att hämta i Norre katts park. Vid uppvisande av tygmärket senare under After Pride, som arrangeras på Lilla hjärtat, blir inträdet 40 kronor billigare.

Halmstad Pride

Halmstad Pride startade 2014. Det är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som har till syfte att verka för alla människors lika värde, lika möjligheter och rätten att alla ska få vara den man är.

Sidan uppdaterad 2016-09-22