Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-05-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-05-18

Lyssna till Frida Stranne, USA-forskare i hetluften

Frida Stranne, lektor i statsvetenskap och USA-forskare, är den person vid Högskolan i Halmstad som är i särklass mest synlig i medier. Imorgon torsdag reflekterar hon över presidentvalet i USA på Stadsbiblioteket i Halmstad.

Samtalsserien ”Vi pratar om det” bjuder in Halmstads invånare till korta samtal om aktuella frågor. Torsdagens samtal med Frida Stranne handlar om vilka frågor som i slutänden kommer att avgöra valet, och varför vi i Sverige är så fixerade vid det amerikanska valets alla olika steg. Samtidigt ter sig valprocessen och kandidaterna ibland som ganska svårbegripliga. Hur valet går till i USA är också en fråga som Frida Stranne kan belysa under samtalet.

Under 2016 har Frida Stranne utvecklat och nylanserat sin blogg amerikaanalys.se tillsammans med USA-forskarna Erik Åsard och Dag Blanck vid Uppsala universitet, en satsning som fått stort gensvar både bland medier och allmänhet, med många läsare och följare. Inför valet kommer hon också att vara Expressens expertkommentator.

– Det är svårt för en forskare att vara kortfattad och försöka nå ut med det vi tycker är viktigt i medieflödet. I dagens medielogik är det svårare men också viktigare än någonsin att försöka bidra till att sätta fokus på frågor som man som forskare verkligen tycker spelar roll och är viktiga. Där har också vår blogg varit ett betydande verktyg, säger Frida Stranne.

”Vi pratar om det” arrangeras av Högskolan i Halmstad, Halmstad kommun och Hallandsposten, och samtalsserien kommer att fortsätta även i höst.

Text: KRISTINA RÖRSTRÖM och SELMA SEDELIUS

I höst kommer Högskolan, under Frida Strannes ledning, att anordna en rad seminarier och panelsamtal med kända USA-experter, som kommer att diskutera olika aspekter av det pågående valet i USA och dess betydelse för omvärlden.

Vi pratar om det

Torsdagen den 19 maj
Kl. 18:00-18:45
Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad, Hallandsscenen övre plan
Läs mer om Vi pratar om det den 19 majlänk till annan webbplats

Frida Stranne

Frida Stranne kommer till stadsbiblioteket i Halmstad och pratar om det amerikanska presidentvalet i höst. Bild: ANDERS ANDERSSON

Poster om Vi pratar om det, om presidentvalet i USA i höst
Sidan uppdaterad 2016-05-18