Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-03-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-03-15

Tre inställda program till hösten

Högskolan i Halmstad ställer in tre program som var planerade att starta hösten 2016: Kulturprogrammet, Hållbar turismutveckling och Ämneslärarutbildning mot årskurs 7–9.

I dag öppnade webbanmälan till de utbildningar som startar i höst. Tre av de program som tidigare har annonserats i utbildningskatalogen och på webben ställs emellertid in, beslutade rektor i går.

Integreras till ett nytt program

Anledningen till att Kulturprogrammet och Hållbar turismutveckling ställs in är att antalet utbildningsplatser inom humaniora måste minskas, för att inte överskrida utbildningsuppdraget. Det har skett en överproduktion inom humaniora och de inställda utbildningarna är sätt att anpassa utbudet till uppdraget.

– Det är ytterst beklagligt att vi tvingas ställa in programmen, i synnerhet med så kort varsel. Dock ger det oss en möjlighet att integrera dem till ett nytt program, en möjlighet som vi ska försöka ta tillvara på bästa tänkbara sätt, säger Lars M Andersson, chef för Akademin för lärande, humaniora och samhälle.

Avvaktar beslut om ny ämneslärarutbildning

Skälet till att Ämneslärarutbildningen med inriktning mot årskurs 7–9 ställs in är att riksdagen väntas fatta beslut om att göra om utbildningen. När beslutet väl har fattats kommer utbildningen att erbjudas igen. Till följd av att studenter inte kommer att antas till inriktningen mot årskurs 7–9 kommer antalet platser inom inriktningen mot gymnasiet att utökas.

Beslutet påverkar inte de studenter som för närvarande läser på programmen.

IDA LÖVSTÅL

Sidan uppdaterad 2016-03-15