Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-11-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2017-11-16

Hackathons vinnare skapade lösningar till Arbetsförmedlingen

Videopresentation och personlighetstest direkt på Arbetsförmedlingens hemsida. Det var den vinnande lösningen under det jobbhackathon som hölls på Högskolan i Halmstad i samband med innovationsveckan i oktober. Lösningen visade sig vara så pass intressant att det vinnande laget fick presentera sin idé för Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg, som var mycket intresserad.

Generaldirektör Mikael Sjöberg (näst längst till vänster) var mycket intresserad av lagets lösning.

– Vår huvudambition är att få igång en utveckling bland flera olika grupperingar så att rekrytering och arbetsmarknad blir områden där digitaliseringen ligger långt fram. Då har vi god hjälp av både exjobb och den här sortens hackathon, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör för Arbetsförmedlingen.

Stockholm nästa

Det vinnande laget Pingvin – som består av studenterna Johanna Levall, Christoffer Krantz, Erika Rönnbäck, Max Lindroos och Bhargav Kumar, berättade om lösningen för Arbetsförmedlingens generaldirektör i samband med att han besökte Arbetsförmedlingen i Halmstad.

Lagets lösning går ut på att den arbetssökande presenterar sig själv genom en video som dessutom är synkad till ett personlighetstest. Tanken är att man genom tillgängligheten i mobilen kan skapa sin profil när som helst.

– Vi tyckte att deras lösning var så pass bra att den förtjänade att visas upp. Nästa steg är att se hur deras idé kan passas in i Arbetsförmedlingens nuvarande tjänst, säger Ann Lundstedt, projektledare för Arbetsförmedlingen i Halmstad.

Härnäst kommer laget att få åka till Stockholm på en arbetsmässa och Arbetsförmedlingen planerar att börja använda sig av deras lösning.

Vinnarlaget Pingvin

Lyckat evenemang

Jobbhackathon ingick i Innovationsveckan som arrangerades av Högskolans innovationsaktiebolag HH Innovation AB i samarbete med Arbetsförmedlingen. Målet var att hitta lösningar på dagens rekryteringsutmaningar. Uppslutningen under hackathon – som pågick under två intensiva dygn – var stor. Totalt jobbade 61 personer i 48 timmar för att ta fram lösningar på de stora rekryteringsutmaningarna. Staffan Enting från HH Innovation AB är mycket nöjd med att så många ville delta. Han påpekar även vikten av att Högskolan är medarrangör under ett evenemang som detta:

–Högskolan i Halmstad har vana av att tänka utanför boxen och samarbetar gärna med andra för att hitta lösningar på problem. Därför kändes det naturligt att samla kompetenser från Högskolan och arbetslivet för att lösa samhällsproblem i ett Hackathon, säger Staffan Enting.

Text: YLVA OLSSON
Bilder: NICLAS ROSANDER och JOACHIM BRINK

Lag Pingvin visade sin app.

Fakta: Innovationsveckan och jobbhackathon

Innovationsveckan arrangerades 6–9 oktober i Digitalt laborativt centrum på Högskolan i Halmstad. Evenemanget inleddes med en inspirationsdag med föreläsningar, workshoppar och möjlighet att testa ny teknik. Därefter arrangerades ett intensivt 48-timmars jobbhackathon där kreativa människor tillsammans jobbade fram lösningar på några av de stora rekryteringsutmaningarna.

Sidan uppdaterad 2017-11-21