Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-07-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2017-07-04
Högskolan på plats bland höga master och folkvimmel

Stundvis hårda vindar och mörka moln kunde inte förstöra stämningen på sommarens stora folkfest i Halmstad – The Tall Ships Races. VR-teknik, robotar och programmerbara bee-bots lockade många besökare till Högskolans tält.

Under fyra dagar – den 30 juni till den 3 juli – förvandlades hamnkajen längs med Nissan till stor festplats med artister, matserveringar och aktiviteter av alla de slag. Högskolan i Halmstad var en av de organisationer som fanns på plats.

– Vi är väldigt nöjda! Evenemanget var lyckat och vi hade spännande aktiviteter som lockade många besökare till vårt tält. Det har varit roliga dagar och ett bra tillfälle att visa upp oss och vår verksamhet, säger Nina Karlsdotter, eventkoordinator på Högskolan.

Olika perspektiv på hållbarhet

Högskolan höll till på hållbarhetstorget, och temat för aktiviteterna var just hållbarhet. Forskare från olika ämnesområden höll korta föreläsningar där de gav olika perspektiv på hållbarhet, som till exempel digital hållbarhet, fossilfritt bränsle och smarta städer.

I tältet passade många på att testa VR-teknik, styra robotarna Tommy och Annika samt programmera bee-bots. Det fanns även möjlighet att få information om Högskolan, Digitalt laborativt centrum och Högskolans olika kurser och program.

Text: IDA LÖVSTÅL

Bilder i bildspel: NICLAS ROSANDER, DAN BERGMARK och JENNY BISIACH

Med hjälp av en mobiltelefon kunde besökare prova att förflytta sig över området som roboten Annika (en ipad monterad på en segway). Bild: IDA LÖVSTÅL

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races är en internationell havskappsegling för seglande och marina fartyg. Tävlingen samlar många fartyg från ett 20-tal länder och pågår i ungefär en månad. Den 3 juli startade tävlingen i Halmstad och förväntad målgång är den 5 augusti i Szczecin i Polen. Arrangör är Sail Training International (STI).

Sidan uppdaterad 2017-07-04