Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-05-09. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2017-05-09

Studentolympiad med korv och poesi

Korvätartävling och poetry slam. Det är två av sex grenar i studentolympiaden på friidrottsarenan bakom Halmstad Arena, lördagen den 13 maj. Tävlingen som arrangeras för första gången är ett resultat av ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Halmstad studentkår och Halmstads kommun.

Samarbetsprojektet, som bär namnet "Halmstad hjärta student", syftar till att göra Halmstad till en bättre studentstad.

– Vi vill synliggöra studenter bättre i staden och tillsammans med kommunen och Högskolan arbeta för att studenttiden här blir så bra så bra som möjligt, säger Sandra Sandberg som är ordförande för Halmstad studentkår.

Dagen inleds klockan 10.00 på olympiadvis med Trumkåren från Kulturskolan och invigningstal av Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, Hanna Johansson från Halmstad studentkår och Thorsteinn Rögnvaldsson som är prorektor vid Högskolan i Halmstad.

Poetry slamgrenen leds av Ronja Möller och Nour Attaya som är mästare i poetry slam. Dansgruppen Young hiphop Artists kommer att uppträda. Dagen avslutas med prisutdelning cirka klockan 15.00.

Fler gemensamma aktiviteter planeras

Halmstads kommun, Högskolan i Halmstad och Halmstad studentkår siktar på att utveckla ett strategiskt och hållbart samarbete. Olympiaden blir den första publika aktiviteten där alla tre organisationer i projektet bidrar. Den 11 maj ordnas ett lunchsnack mellan kommunpolitiker och studenter på Högskolan. Och det händer mer redan i augusti när det är dags för nollning.

– Om studenttiden blir positiv och man också trivs med livet i staden, hoppas vi att ännu fler väljer att bo kvar i Halmstad efter utbildningen, säger Susanna Hjortenholt, utredningssekreterare Halmstads kommun.

Följ olympiaden på Instagramlänk till annan webbplats och på Facebooksidan Studentliv på Högskolan i Halmstadlänk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2017-05-09