Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2019-01-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2019-01-18
120 studenter samlades för att fira att studierna nu är avslutade

I dag samlades de studenter som avslutar sina studier nu i januari för att fira gemensamt. Avslutningen hölls i Bærtlingsalen på Högskolan för Sjuksköterskeprogrammet, Förskollärarutbildningen, ämneslärar­utbildningarna och dem som har läst kompletterande pedagogisk utbildning.

Avslutningen är ett tillfälle för Högskolan att visa studenterna uppskattning och tacka dem för studietiden – och för studenterna själva att känna stolthet över sina prestationer.

Studenterna fick bland annat en grattis-hälsning från rektor. Några lärare höll tal och priser delades ut. Det hela ramades in av mingel och musikunderhållning.

Dagens programsamlingar är en försmak på sommarens stora gemensamma avslutningshögtid som äger rum den 7 juni på Halmstad arena. Till den bjuder Högskolan in alla studenter som tar examen under läsåret 2018/2019. För de studenter som slutar sina studier redan nu blir sommarens högtid ett festligt tillfälle att återförenas med studiekompisarna och lärarna och fira sin examen ytterligare en gång.

Avslutningshögtiden är en nystartad tradition som hölls första gången den 1 juni 2018 och blev då en stor succé när 2 700 studenter och anhöriga samlades i Halmstad arena.

Text och bild: REBECCA STAVER

Sidan uppdaterad 2019-01-21