Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-01-30. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2018-01-26

Intromässa välkomnade vårens studenter till Högskolan

Mingel, tips och information från studenter och personal vid Högskolan toppat med frukost var det som kännetecknade onsdagens intromässa för vårterminens nya studenter.

På mässan fick de nya studenterna mingla med och ställa frågor till student- och programföreningar, Halmstad Studentkår samt olika funktioner vid Högskolan, som är viktiga under studietiden. Några representanter deltog också i samtal på scen då det delades ut matnyttigheter av olika slag.

Intromässan var även en del i studentkårens vårnollning, som arrangeras för andra året och pågår mellan onsdag och fredag. Första nollningsdagen bestod av campusvandring, utbildning i studentlivet, "sjukkamp" och ett besök på studentpuben Lilla hjärtat.

– Nollningen är ett jättebra sätt att välkomna studenter till Högskolan och ett bra tillfälle för studenter att lära känna sina klasskamrater och studenter från andra program, säger Morgan Ljungkvist, hälsovägledare på studenthälsan, som arbetar nära nollningen.

Två studenter, Sahra Gillberg och Dessie Wahlhed, fyller i en enkät.

Sahra Gillberg och Dessie Wahlhed har precis börjat på Språkvetarprogrammet och passar på att dela med sig av intrycken i en enkät om intromässan. ”Det är kul att Högskolan bjuder på kaffe och fralla och det var en bra introduktion med flera bra tips. Det var till exempel jättebra att få veta att man som ny student kan få hjälp att lära sig skriva akademiskt. Den föreläsningen ska jag gå på”, säger Sahra Gillberg.

Studenter tävlar under nollningen.

Under vårnollningen, som pågår mellan onsdag och fredag denna vecka, deltar studenter bland annat i olika tävlingar för att lära känna varandra. Här tävlar de i "Sjukkampen".

Sidan uppdaterad 2018-01-30