Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-07-09. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2018-07-06

Summer School med fokus på cyberfysikaliska system och testning lockade engagerade studenter och välkända föreläsare

Dorsa Sadigh, assisterande professor vid Stanford University, under en av sina lektioner "Safe and Interactive Robotics”.

Sommaren på Högskolan i Halmstad startade med två kombinerade Summer Schools med fokus på Cyber-Physical Systems and Testing, med medverkande studenter och föreläsare från hela världen. Temat för årets event var Autonomous driving (självkörande fordon) och många av föreläsarna fokuserade på Platooning (kolonnkörning) i synnerhet. Ansvariga professorerna Walid Taha och Mohammad Mousavi är mycket nöjda med eventet som de beskriver som en en fortsatt framgång.

Mellan den 11 och 15 juni samlades studenter och föreläsare på översta våningen i Trade center med en perfekt överblick över Halmstad i sommarskrud. De fem dagarna var skräddarsydda för att samtliga deltagare skulle få en djupare förståelse för ämnet occh temat samtidigt som det gavs tid för sociala aktiviteter där de fick möjlighet att upptäcka en ny stad tillsammans. Målet med veckans utbildning var att skapa en bredd så att både studenter och professorer fick ut så mycket som möjligt. Möjligheterna att skapa relationer med likasinnade och bygga nätverk för framtida samarbeten är viktiga att ta vara på i denna typ av sammanhang.

Engagerade studenter diskuterar under en av lektionerna.

Engagerade studenter diskuterar under en av lektionerna.

Även detta år var Högskolan privilegierad med mycket kompetenta föreläsare på plats, bland annat Dorsa Sadigh från Stanford University och Taylor T Johnson från Vanderbuilt University. Det gynnar inte bara deltagarna att ha välkända föreläsare på plats, utan bidrar även till ökat intresse för eventet som sådant och Högskolan i Halmstad generellt.

– Jag och Walid [Taha] träffades under en konferens förra året. När jag fick frågan att komma hit och prata om mitt forskningsområde såg jag det som en fin möjlighet att sprida mina resultat till en ny grupp av intressenter, säger Dorsa Sadigh som specialiserat sig på att utveckla regleralgoritmer för cyberfysiska system som interagerar med människor, och lovordar studenternas engagemang under veckans lektioner.

Elisabeth Uhlemann, professor vid Mälardalens Högskola under en av sina föreläsningar.

Nästa år är planen att slå samman dessa två sommarskolor till en, då ämnena är relaterade till varandra och detta kan bidra till intressanta diskussioner från olika perspektiv.

– Cyber-Physical Systems kommer fortsatt att vara huvudtemat då vi anser att det på ett bra sätt belyser vår styrka inom både forskning och undervisning på Akademin för informationsteknologi, säger Walid Taha.

Text och bild: HELENA BENGTSSON

Sidan uppdaterad 2018-07-09