Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2004-11-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2004-11-22

BDO-pris till projekt Easy Up

BDO´s och Svenskt Näringslivs nya stipendium Smarta pengar tilldelas Linda Nykvist och Christine Andersson från utvecklingsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Halmstad. De belönas för projektet Easy Up, ett hjälpmedel som underlättar tunga lyft inom vården. Projektet har prisbelönats flera gånger tidigare, och är nu på väg att bli en kommersiell produkt.

Stipendiet Smarta pengar är på 25 000 kronor och belönar samarbete och entreprenörskap över ämnes- och organisationsgränser. Stipendiet ska bidra till att väcka intresse för entreprenörskap och verka för att fler studenter och forskare startar företag. Förutom prissumman får vinnarna tillgång till en kvalificerad mentorgrupp, plats i Innovationsgruppen på Högskolan och fritt medlemskap i Svenskt näringsliv. Stipendiet delades ut på regionkontoret i Halmstad i samband med att Svenskt näringsliv trerårsjubilerade 22 november. Prisutdelare var Jan Carlsson, BDO, och Mikael Kulanko, Svenskt näringsliv.

2004-11-22

Sidan uppdaterad 2004-11-22