Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2004-04-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2004-04-22

Lärarstudenter erbjuds jobb

Lärare från Högskolan i Halmstad är attraktiva på arbetsmarknaden. Det visade sig inte minst vid lärarutbildningens arbetsmarknadsdag på torsdagen. Alla angränsande kommuner visade upp sina fördelar och berättade om lediga tjänster.

Falkenberg och Varberg hade montrar med badstränder och badhus. Inlandskommunerna profilerade sig med andra attraktioner.

Mest viktigt är förstås ändå hur arbetsplatserna fungerar. Vi framhåller att vi en är ganska liten kommun med flera små skolor, på gott och ont, säger Anita Kullgren, Hylte kommun.

Hylte har för närvarande ett tjugotal lediga tjänster till höstterminen. Arbetsmarknadsdagarna i Halmstad har man goda erfarenheter av tidigare, det brukar leda till bra kontakter.

Kommunen "raggar" lärare även i Växjö, och ibland i Malmö. Att många lärarstudenter från Hylte kommun utbildar sig i Halmstad gör förstås kontakten med detta lärosäte extra viktig.

Bildtext 1:Hylte profilerar sig som vildmarkskommun, med Vildmarksgymnasium, och bjöd på älgkött på Högskolan i Halmstad

Bildtext 2:Varberg påminde så klart om sitt läge vid havet.

2004-04-22

Sidan uppdaterad 2004-04-22