Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2005-06-16. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2005-06-16

Filmpris till Halmstadstudent

Den 15 juni delades universitetsvärldens egna "guldbaggar" ut vid en filmfestival på Högskolan i Trollhättan/Uddevalla. Högskolan i Halmstad fick juryns bonuspris för filmen "10 år efter" av studenten Bobban Kragulj.

Tävlingen, som arrangerades av Universitets-TV, var indelad i tre kategorier: vetenskapsreportage, presentations/ informationsfilm samt utbildningsinslag. Totalt 26 inslag, nominerade av nio högskolor och universitet inom det västsvenska universitetssamarbetet VUS, tävlade om de fyra "baggarna".

Filmerna bedömdes av en namnkunnig jury bestående av Christina Björk, vd på UR, Lena Wollin, Vetenskapsrådets informationschef och Mats Ericsson, rektor på Idrottshögskolan och tidigare generaldirektör på Nätuniversitetet.

De nominerade filmerna från Högskolan i Halmstad i kategorin vetenskapsreportage var "Mobbing bland vuxna", ett inslag med professor Lillemor Hallberg, och "Idrott och kroppsuppfattning", med Magnus Lindwall. I kategorin informationsfilmer nominerade Högskolan filmen "Studentliv?" av studenten Elle Åkerstedt. I kategorin utbildningsfilm nominerades "10 år efter" av studenten Bobban Kragulj.

Högskolan i Halmstad fick dock ingen av de fyra "baggarna". Priset för bästa vetenskapsreportage gick till Högskolan i Skövde med "Bilder från Andrés luftfärd". Bästa informationsfilm blev "Dansa med kossor", SLU Skara, och bästa utbildningfilm blev "Projekt Stenodema" från Högskolan i Jönköping. Hederspriset gick till Tove Ericsson - programvärd på Vetenskapskanalen.

Juryn delade även ut bonuspriser och en av dem gick till Halmstadstudenten Bobban Kragulj för filmen "10 år efter" som juryn tyckte var mycket gripande. Filmen är en personlig skildring av livet tio år efter kriget i forna Jugoslavien. Bobban Kragulj läser kursen Medieproduktion 21-40 p på Högskolan i Halmstad.

Alla vetenskapsreportage som sänts i Vetenskapskanalen finns på www.forskning.selänk till annan webbplats

2005-06-16

Sidan uppdaterad 2005-06-16