Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2005-11-08. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2005-11-08

HH-forskare i Kunskapskanalen

Den 16 november sänds ett inslag om Mikael Sandberg som forskar i hur demokratin i stater utvecklas.

Vetenskapslandet är en populärvetenskaplig programserie i Kunskapskanalen där högskolor och universitet från hela landet bidrar med TV-reportage kring aktuell forskning. Kunskapskanalen är URs och SVTs nya digitala tv-kanal. Programmet Vetenskapslandet sänds på onsdagar kl. 22.00-22.30 med repris på torsdagar 18.30-19.00.

Förutom att sprida kunskap ska Vetenskapslandet också främja utvecklingen av högskolornas tv-/videoanvändning i information och utbildning. Därför ingår informationsutbyte och utbildning i tv-produktion i projektet. Inslaget om Mikael Sandberg är gjort av Thomas Svensson och Pierre Wernäng. Redaktionen utgörs av representanter från Informationsavdelningen och Medie- och kommunikationsvetenskap.

Vetenskapslandet är ett nationellt samarbetsprojekt mellan högskolor och universitet, UR och forskningsfinansiärerna FAS, Formas, KK-stiftelsen, Vetenskapsrådet och Vinnova samt Myndigheten för Sveriges Nätuniversitet. Projektet leds av Göteborgs Universitets-TV, som även producerar programserien i samarbete med Utbildningsradion, UR.

Härlänk till annan webbplats du kan titta på samtliga inslag från Högskolan i Halmstad. Fler är under produktion vid Högskolan.

2005-11-08

Sidan uppdaterad 2005-11-08