Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2005-07-27. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2005-07-27

HH träffar turisterna i Halmstad

Under sommarmånaderna fylls Halmstads gator av turister från hela Sverige. I ett tält på Stora torg finns Högskolan i Halmstad på plats för att informera besökare om Högskolan, utbildningar och livet som student.

I två veckor, 25 juli till 7 augusti, jobbar studentambassadörer från Högskolan i Halmstad med att informera om vilka utbildningar Högskolan kan erbjuda och hur det är att vara student i Halmstad.

- Är det soligt håller vi till i Tylösand, annars är vi på torget, säger Jennifer Olofsson, informatör på Högskolan i Halmstad.

I tältet kan besökare, förutom att prata med studenterna och få informationsmaterial, delta i tävlingar och försöka lösa någon av de "kluringar" som finns där.

- Syftet är att besökare ska få upp ögonen för att vi finns. Men vi vänder oss inte enbart till turister, många Halmstadbor vet ganska lite om Högskolan och hur många olika utbildningsvägar som finns här, säger Jennifer Olofsson.

De första dagarna gjorde det mulna vädret att eventet höll till på torget. Två som passade på att besöka tältet var Magnus Hansson och Anders Philblad från Stockholm.

- Vi promenerar runt i stan, äter glass och fastnade här för att försöka lösa träpusslet, säger Anders Philblad.

I två dagar har de varit i Halmstad och snart bär det vidare norrut igen. För Magnus Hansson är besöket i tältet inte första kontakten med Högskolan i Halmstad.

- Jag var faktiskt antagen till en kurs i astronomi här en gång, men det blev inte att jag gick den. Jag gillar Halmstad, men den utbildning jag ville gå fanns inte här, säger han.

Högskolan har ett 20-tal studentambassadörer som vid sidan av studierna jobbar med att informera om Högskolan på utbildningsmässor och på gymnasieskolor.

2005-07-27

Sidan uppdaterad 2005-07-27