Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2005-03-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2005-03-11

Högskolan satsar på sommarkurser

Högskolan i Halmstad erbjuder i år dubbelt så många sommarkurser som förra året. Dessutom är utbudet betydligt bredare än tidigare. Kost och hälsa, astronomi, retorik, multimedia och svensk formgivning är några axplock ur kursutbudet.

Sommar, hav och långa stränder - det är vad många associerar till Halmstad.

- Vårt läge är en stor tillgång. Många lockas till Halmstad och Varberg på sommaren och förhoppningsvis kan vi även attrahera dem som inte läser här i vanliga fall, säger Magnus Larsson, ordförande i Högskolans rekryteringsgrupp.

Han tror att sommaruniversitetet, som satsningen kallas, även kan bidra till att stärka rekryteringen till ordinarie kurser och program genom att fler får upp ögonen för Högskolan.

Högskolans utbud av sommarkurser är betydligt större än tidigare - i år erbjuds 37 kurser jämfört med förra årets 18. De flesta kurser är förlagda till Halmstad, men flera hålls även vid Campus Varberg och på lärcentrat i Falkenberg.

Rebecca Rosenberg är samordnare för sommaruniversitet.

- Kursutbudet är brett och jag tror de flesta kan hitta något intressant. Att läsa en sommarkurs är perfekt både för de studenter som vill bredda sin utbildning, kanske med IT eller juridik, och de som vill läsa för intressets skull. Då kanske en kurs i svensk formgivning eller om släktforskning passar, säger hon.

Rebecca berättar att Högskolan även kommer att satsa på studiemiljön i sommar. Trots att mycket av Högskolans ordinarie verksamhet ligger nere under sommarmånaderna ska Högskolan inte kännas öde och tom.

- Vi ska försöka att samköra kurserna och samla dem till en byggnad, i den mån det går. Vi ska också ha gemensamma välkomstträffar med information om vad som finns att göra i kommunen, säger hon.

Fotnot. Sista ansökningsdag för sommarens kurser är den 1 april.

2005-03-11

Sidan uppdaterad 2005-03-11