Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2005-09-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2005-09-29

Inspiration på Ta Steget-dagen

Högskolans Ta Steget-dag den 29 september var en inspirations- och entreprenörsdag som vände sig till studenter med funderingar på att starta eget. Föreläsningar med Ola Skinnarmo och Karin Lindahl var några av inslagen.

Dagen inleddes med en föreläsning av Ola Skinnarmo, äventyraren som blev entreprenör för att kunna förverkliga sina drömmar.
Olas uppmaning är att "Våga krångla till det för att kunna leva livet fullt ut!".
- Oavsett vilket mål man har så handlar det om att ta tag i utmaningarna och komma ihåg att inget är omöjligt om viljan finns. Att vara egen företagare kan vara jobbigt men det är samtidigt den optimala friheten att påverka sitt eget liv i den riktning man vill.

Karin Lindahl, grundare av StayInPlace, berättade hur hon byggde upp sitt företag på en idé hon trodde stenhårt på.
- Det är en kick när det annorlunda tänket fungerar. Men det var svårt att övertyga gubbarna i sportbranschen om att köpa in sport-bh:s, som då var ett i princip okänt begrepp.
Ett tips från Karin är att skaffa en mentor i den bransch man vill lära sig.
- Det är bättre att fråga än att tycka att man ska kunna allt själv.

Theo Härén, entreprenör och författare mm, talade om vikten av kreativitet och att det är något som Sverige är bra på och ska konkurrera med. Han lanserade också begreppet "härarbeta" som innebär att man ska jobba där man arbetar som bäst, det kan vara på kontoret, hemma, på landet eller i Florida.

Under dagen hölls också tävlingen "Uppdrag Halmstad" där uppgiften var att ta fram förslag för att göra staden intressantare inför 700-årsjubileet. Segrade gjorde Ted Davidsson, Markus Svedlund, Annelie Fogelberg och Göran Strandberg.

2005-09-29

Ola Skinnarmo berättade om strapatserna på väg till Syd- och Nordpolen.

Ola Skinnarmo berättade om strapatserna på väg till Syd- och Nordpolen.

Sidan uppdaterad 2005-09-29