Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2005-03-01. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2005-03-01

Öppet hus lockade många besökare

Den 1 mars slog Högskolan upp portarna för allmänheten. Då var det dags för årets Öppet hus och de många besökarna kunde bland annat kika runt i lokalerna, prata med studenter på utbildningsmässan eller gå på något av de cirka 60 informationspassen.

Att besöka Högskolan under Öppet hus är ett gyllene tillfälle för den som vill veta mer om högre studier och hur det är att läsa på högskola. Under dagen presenterades Högskolans samtliga program i montrar där även studenter fanns på plats och berättade om sina utbildningar. Dessutom hölls det ungefär 60 informationspass, dels om Högskolans kurser och program, dels mer allmänna pass som "För dig som inte vet - börja här" och Funktionshinder - inget studiehinder".

En av besökarna under Öppet hus var Abdifatah Jama från Göteborg. Han går andra året på gymnasiet och har funderat en hel del på vad han ska utbilda sig till.

- Jag är säker på att jag ska läsa vidare, men det är svårt att bestämma vad. Det är bra att få mer information, jag vill vara helt säker innan jag bestämmer mig, säger han.

Just nu lutar valet åt biomedicin och han skulle gärna jobba inom läkemedelsbranschen. Han är också lite sugen på Högskolans Biomekanikprogram. På utbildningsmässan passade han på att ställa frågor direkt till en student på programmet. Han gick också på ett informationspass om hur det är att vara student.

- Det verkar skönt att kunna koncentrera sig på ett ämne i taget. Det krävs nog att man tar mer eget ansvar än på gymnasiet, men ska nog gå bra, säger han.

Ett populärt inslag under Öppet hus var den internationella mässan i glasgången. Där ställde utbytesstudenter från 24 nationer ut med färgglada montrar och bjöd på kulinariska smakprov från sina hemländer. Här fanns även praktisk information till den som funderar på att läsa utomlands. I Kårhuset informerade Studentkåren och studentföreningarna om sin verksamhet och om livet som student. Också Hjärnverket och Skrivpunkten höll dörrarna öppna.

Totalt kom 16 bussar från gymnasieskolor och lärcentran, främst från Halland men även från Småland, Västergötland och Skåne. Antalet föranmälda uppgick till 1 300 men det totala besöksantalet var betydligt högre.

2005-03-01

I Högskolans glasgång hölls en internationell mässa.

I Högskolans glasgång hölls en internationell mässa.

Sidan uppdaterad 2005-03-01