Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2005-06-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2005-06-29

Snart går flyttlassen till hus Q

Det senaste tillskottet på campus, hus Q, står i stort sett färdigt mitt emot Kårhuset och snart går de första flyttlassen. Vid terminsstart ska flera av Högskolans avdelningar finnas på
plats och i ett nytt studentcentrum ska studenter kunna ta del av utställningar, få studieinformation och träffa studievägledare.

Två av de avdelningar som kommer att byta hemvist är Studerandeavdelningen och Internationella avdelningen. De lämnar sina nuvarande lokaler i Trade Center och flyttar till första våningen i hus Q. De ska sitta i anslutning till ett informationstorg på 16x16 meter, Studentcentrum, där det ska finnas informationsmaterial, sökdatorer, soffor, utställningsytor och en bemannad reception. Här ska studenter också kunna boka tid med studievägledare.

- Vi kommer att ha samma service som i dag men det blir bättre tillgänglighet för studenterna. Vi kommer att finnas mitt på campus och tanken är att Studentcentrum ska vara en levande yta, säger Brita Lundh, chef på Studerandeavdelningen.

Även vaktmästeriet ska flytta till första våningen i hus Q och vaktmästarnas servicelucka flyttas alltså från hus F vid glasgången.

De delar av HOS, Sektionen för hälsa och samhälle, som berör hälso- och idrottsområdet flyttar till andra våningen i hus Q, tillsammans med Hallands idrottsförbund. På tredje våningen blir det lärosalar och datasalar för studenter på ELU, Enheten för lärarutbildning, och på plan fyra blir det kontor för enhetens personal. På femte våningen i Hus Q blir det kontor för personal på Tekniska avdelningen.

Flytten påbörjas i början av juli och beräknas vara klar vid terminsstart.

2005-06-29

Sidan uppdaterad 2005-06-29