Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2005-03-08. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2005-03-08

Studenter och företag knöt kontakter

Den 8 mars hölls Studentkårens Hamlet-dag för tionde året i rad. Under arbetsmarknadsmässan kunde studenter bland annat träffa potentiella framtida arbetsgivare, gå på en fejkad jobbintervju eller få sitt CV granskat.

Hamlet-dagen är tänkt som ett tillfälle för studenter och företag att få kontakt med varandra. I år ställde 43 företag, främst inom ekonomi- och tekniksektorn, ut i Kårhuset och många studenter passade på att titta förbi.

- Jag hoppas att många kontakter har knutits under dagen, det är syftet. Det är väl känt att kontakter är viktigt när man söker jobb. Att bara få in en liten fot kan ibland vara avgörande, säger projektledare Malin Nordström.

För företagen å sin sida innebär mässan en möjlighet att få kontakt med Högskolans studenter och den kompetens de har.

Årets arrangemang var mer jippobetonat än tidigare, med tävlingar, musik och modevisning. Det hölls även en föreläsning med Halmstad BK:s Janne Andersson.

Arbetsmarknadsmässan är ett av Studentkårens största årliga arrangemang och det är studenterna själva som ordnar dagen. Projektgruppen bakom årets arrangemang består av elva studenter som alla arbetat ideellt. Under dagen hjälpte även cirka 70 mäss- och företagsvärdar till.

2005-03-08

Sidan uppdaterad 2005-03-08